Üniversite öğrencisinin kurduğu düzenekle 2 milyon liralık vurgun

Üniversite öğrencisinin kurduğu düzenekle 2 milyon liralık vurgun

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bankaların ATM'lerine yerleştirdikleri düzenekle vatandaşların kart bilgilerini kopyalayan kişilerin yakalanması amacıyla çalışma başlattı.

Polis ekipleri, dolandırıcılık suçundan kaydı olan K.G, kuzeni Ü.U.G, arkadaşları N.Ö, E.E. ve üniversite öğrencisi R.Ç'nin Pendik'te bir rezidansta ofis kiraladıklarını, R.Ç'nin ATM'lere yerleştirilecek kameralı düzeneği hazırladığını, düzeneğin şüpheliler tarafından İstanbul'daki bazı ATM'lere yerleştirilerek vatandaşların kart bilgilerinin kopyalandığını tespit etti.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polislerinin düzenlediği operasyonda 5 kişi yakalandı. Şüphelilerin, ATM'lere yerleştirdikleri düzenekle kart bilgilerini kopyaladıkları yaklaşık 20 bin vatandaşın hesabından 2 milyon lira civarında para çektikleri belirlendi.

Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda, çok sayıda kart kopyalama cihazı, kopyalanmış banka ve kredi kartları, ATM parçaları, bilgisayarlar, 10 bin lira, güvenlik kameralarında tanınmamak için kullandıkları peruklar ve şapkalar ele geçirildi.

İSTANBUL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN