Uzayda yetiştirilen çiçek ilk kez açtı

Uzayda yetiştirilen çiçek ilk kez açtı

NASA astronotu Scott Kelly, ilk kez uzayda ekilen bir çiçeğin açtığını duyurdu. İleride astronotların uzaydaki gıda ihtiyaçlarının karşılanması için bitki yetiştirilmesi planlanıyor.

[Karar]

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görevde bulunan NASA astronotu Scott Kelly, ilk kez uzayda yetiştirilen bir çiçeğin açtığını duyurdu.

Kelly, Twitter hesabından paylaştığı mesajda "Uzayda yetişen ilk çiçek görücüye çıkıyor!" dedi. Amerikalı astronot, bir diğer tweet'inde ise "Evet, uzayda başka yaşam formları da var!" ifadesini kullandı.

Zinya türünden olduğu belirtilen çiçeğin ekilmesinin, bilim insanlarının çok düşük yerçekimine sahip ortamlarda nasıl yetiştiğini anlaması amacıyla seçildiği kaydedildi.

NASA, Mars gibi uzun süreli uzay görevlerinde yiyecek ihtiyaçlarının karşılanması için uzayda sebze yetiştirme projeleri üzerinde çalışıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN