Yarın okullar hangi illerde tatil? Valilik açıklamaları geliyor | 11 Ocak Çarşamba

Yarın okullar hangi illerde tatil? Valilik açıklamaları geliyor | 11 Ocak Çarşamba

Yarın hangi illerde okullar tatil? Yoğun kar yağışı sonrası milyonlarca insan "11 Ocak Çarşamba hangi illerde okullar tatil edilecek?" sorusunu sormaya başladı. Soğuk hava ve kar yağışı tüm yurtta etkisini göstermeyi sürdürüyor. İl valilikleri yarın okullar tatil açıklaması yapmaya başladı. Ankara, İstanbul, Konya, Balıkesir, Edirne, Bursa, Samsun, Sakarya, Kırıkkale, Elazığ, Adana, İzmir valilikleri kar tatili açıklaması yaptı mı? Son dakika kar tatili duyuruları ve valilik açıklamalarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Yarın hangi illerde kar tatili olacak? Meteoorloji tarafından yapılan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları uyarısından sonra gözler il valiliklerine çevrildi. 11 Ocak Çarşamba hangi illerde okullar tatil? İstanbul, Bursa, Ankara, Trabzon, Malatya, Karaman, Konya valilikleri kar tatili açıklaması yaptı mı? Yarın kar tatili olan il ve ilçelerle birlikte son dakika hava durumu raporlarını da haberimizden takip edebilirsiniz.

17-01/10/hangi-illerde-okullar-tatil-edildi-iste-kar-tatili-ilan-edilen-okullar-son-dakik-1481704729-1484051540.jpg

YARIN HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL? 11 OCAK ÇARŞAMBA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada kar yağışlarının yurt genelinde etkisini artırarak devam edeceği belirtildi. Vatandaşları soğuk hava koşulları ve buzlanmaya karşı uyaran yetkililer, özellikle ulaşım konusunda tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

11 OCAK SALI TATİL OLAN İLLER

Gece saatlerinde başlayan kar yağışı gece boyunca aralıklarla devam etti. Yurt genelinde kentleri beyaza bürüyen kar yağışı özellikle Marmara bölgesinde öğlen saatlerine kadar sürdü. İl valilikleri yoğun kar yağışını dikkate alarak kar tatili duyurularını yapmaya başladılar.

İSTANBUL

İstanbul Valiliği 11 Ocak Çarşamba günü okulların tatil edildiğini açıkladı. İstanbul Valisi Vasip Şahin, "İlimizde beklenenin üzerinde kar yağışı sebebiyle ulaşım güvenliği bakımından eğitim-öğretime Çarşamba günü ara verilmiştir" açıklaması yaptı. Peki İstanbul'da kar yağışı ne zaman kesilecek. İşte İstanbul hava durumu ve diğer ayrıntılar.
11 Ocak Çarşamba günü İstanbul'da okullar tatil.

17-01/10/ist-1484051644.jpg

Pazartesi ve salı günleri eğitime ara verilen İstanbul'da valilik 11 Ocak ÇArşamba günü de okulların tatil edildiğini duyurdu. Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının etkisini sürdürdüğü İstanbul'da yarın da kar yağışı devam edecek. 

İstanbul'da okullar yarın da tatil edildi. İstanbul Valisi Vasip Şahin twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İlimizde beklenenin üzerinde kar yağışı sebebiyle ulaşım güvenliği bakımından eğitim-öğretime Çarşamba günü ara verilmiştir" ifadelerini kullandı.

İl valilikleri tarafından yapılacak olan kar tatili açıklamalarını ve okulların tatil olduğu tüm illerin listesini haberimizden bulabilirsiniz. Olası Valilik açıklamalarını anlık olarak sizinle paylaşacağız.

ÇANAKKALE

Çanakkale'de 5 gündür etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle, 7 ilçede okullar yarın için 1 günlüğüne tatil edildi.
Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kent genelinde 5 gündür etkili olan kar yağışı ve buzlanmadan dolayı okulların yarın tatil edildiği belirtildi. Yapılan açıklamada Gelibolu, Lapseki, Biga, Ayvacık, Bayramiç, Ezine ve Yenice ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle okullarda 1 gün süreyle eğitime ara verildiği ifade edildi.

BALIKESİR

Balıkesir'in merkez Altıeylül ve Karesi ile Dursunbey ilçelerinde olumsuz hava şartları nedeniyle özel eğitim kursları, ilkokul, ortaokul ve liseler yarın tatil edildi.
Balıkesir'in üç ilçesinde tüm, bir ilçesinde de taşımalı eğitim yapılan okullarda, kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildi.

Valiliğin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, merkez Altıeylül ve Karesi ile Dursunbey ilçelerinde olumsuz hava şartları nedeniyle özel eğitim kursları, ilkokul, ortaokul ve liseler yarın tatil edildi.

Erdek ilçesinde ise taşımalı eğitim kapsamındaki ve kırsal mahallelerde bulunan okullardaki öğrenciler için yarın eğitime ara verildi.

Bu ilçelerde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacak.

TEKİRDAR

Tekirdağ’da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime verilen ara uzatıldı. Tekirdağ Valiliğinden yapılan açıklamada, "Olumsuz hava koşulları nedeniyle 11 Ocak 2017 tarihinde Tekirdağ ili genelinde resmi ve özel tüm ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süre ile tatil edilmiştir. Hamile ve engelli kamu görevlileri idari izinli sayılacaktır" denildi. Tekirdağ’da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime verilen ara uzatıldı.
Tekirdağ Valiliğinden yapılan açıklamada, "Olumsuz hava koşulları nedeniyle 11 Ocak 2017 tarihinde Tekirdağ ili genelinde resmi ve özel tüm ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süre ile tatil edilmiştir. Hamile ve engelli kamu görevlileri idari izinli sayılacaktır" denildi.

EDİRNE

Edirne Valiliği, yoğun kar yağışı beklentisi nedeniyle kentte eğitime verilen 1 günlük arayı yarına da uzattı. Valilikten yapılan açıklamada yarın okulların yanı sıra resmi kurumlarda çalışan hamile ve engellilerin de idari izinli sayılacağını açıkladı.
Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisinde olan Edirne'de valilik yoğun kar yağışı beklentisi nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime 1 gün süreyle tatil edildiğini açıkladı. 

Valilik açıklamasında, "İlimizde yaşanmakta olan elverişsiz hava şartları, bu duruma bağlı kötü yol koşulları ve meteorolojik bilgilere göre kar yağışı beklenmesi nedeniyle merkez ve ilçelerde resmi-özel ilköğretim ve orta öğretim okulları ve kurumlarında Valilik kararı ile 11/01/2017 Çarşamba günü eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelde 11/01/2017 Salı günü idari izinli sayılacaktır" denildi.

Edirne Valiliği, geçen Cuma, Pazartesi ve bugün de kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime 1'er gün ara verildiğini açıklamıştı.

KIRKLARELİ

Kırklareli'nde, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki okullarda eğitime 1 gün daha ara verildi. Kırklareli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okulların yarın da tatil edildiği belirtildi. Açıklamada kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı bildirildi. Valilik kararıyla dün ve bugün de okullar tatil edilmişti. Yüksek kesimlerde tipi var. Kent merkezi ile Vize, Demirköy ve Kofçaz ilçelerinde yoğun olarak yağan kar yüksek kesimlerde tipi şeklinde yağıyor. Bu ilçelere bağlı 94 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekipler, hem yolların trafiğe açılması hem de diğer yolların kapanmaması için yoğun çaba gösteriyor. Ekipler, Bulgaristan'a açılan Dereköy Sınır Kapısında olumsuzluk yaşanmaması için bölgedeki çalışmalarını yoğun sürdürüyor. Hava sıcaklığının sıfırın altında 5 derece ölçüldüğü kentte, kar yağışının gece saatlerine kadar yoğun olarak devam edeceği bildirildi.

İZMİR

Aşırı don ve buzlanmanın ve de kar yağışının araç ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler göz önüne alınarak İzmir il genelinde resmi ve özel tüm ilk ve orta dereceli okullarda 11 Ocak 2017 tarihinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine 1( bir) gün ara verilmesi uygun görülmüştür.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personel aynı tarihte idari izinli sayılacaktır.

HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolunun güney ve batısı, Batı Karadeniz'in batısı, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Artvin, Mersin ve Adana çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güney Ege ve Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Muğla, Antalya ve Mersin'in kıyı ve alçak kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, Muğla merkez ile iç ve yüksek kesimleri, Antalya ve Mersin'in iç ve yüksek kesimleri (Rakımı 800 metre ve üzeri olan yerler), Isparta, Burdur ile Konya'nın güneybatı ve Karaman'ın güney ilçelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, batı ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

AKOM'DAN KAR YAĞIŞI UYARISI

AKOM'dan alınan bilgilere göre, öğle saatlerinde kar yağışının yeniden başlaması ve akşam saatlerine kadar da molalarla devam etmesi bekleniyor. Akşam lodos yönüne dönmesi beklenen rüzgarın güneyden taşıyacağı ılık hava ile sıcaklıkların birkaç derece artması bekleniyor.

Salı, çarşamba ve perşembe günü İstanbul'da karla karışık yağmur bekleniyor. Gece sıcaklığı -3 derece olan İstanbul'da çarşamba önce 0 dereceye perşembe günü de 3 dereceye yükselecek. Gündüz sıcaklığı 7 dereceye çıkacak.

Cuma günü parçalı bulutlu, Cumartesi ise yağmur görülecek. Sıcaklığın Cumartesi günü gündüz 10 dereceye kadar çıkması bekleniyor.

TEKRAR ETKİLİ OLDU

İstanbul'da geçtiğimiz cuma günü başlayan kar yağışı dün akşam saatlerinde etkisini kaybetmişti. Kar yağışı bugün öğle saatlerinde etkisini arttırarak tekrar başladı. Yoğun bir şekilde bir süre devam eden TEM otoyolunda görüş mesafesini 50 metreye kadar düşürdü. Araçlar TEM otoyolunda yoğun kar yağışı altında ilerlemekte güçlük çekti. Görüş mesafesinin oldukça düştüğü otoyolda sürücüler de hızını düşürmek zorunda kaldı. TEM otoyolunda yoğun yağışla bitlikte kar birikintileri oluştu. İstanbul'da öğleden sonra karla karışık yağmur bekleniyor. 

Yarın hangi illerde okullar tatil? Yoğun kar yağışı sonrası milyonlarca insan "11 Ocak Çarşamba hangi illerde okullar tatil edilecek?" sorusunu sormaya başladı. Soğuk hava ve kar yağışı tüm yurtta etkisini göstermeyi sürdürüyor. İl valilikleri yarın okullar tatil açıklaması yapmaya başladı. Ankara, İstanbul, Konya, Bursa, Samsun, Sakarya, Elazığ, Adana, İzmir valilikleri kar tatili açıklaması yaptı mı? Son dakika kar tatili duyuruları ve valilik açıklamalarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN