Yeni trend: Kendi işlemcini kendin üret!

Yeni trend: Kendi işlemcini kendin üret!

Samsung’un Exynos’larının ardından dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerindne Xiaomi de 2016 yılında kendi işlemcilerini kullanmayı planlıyor. Sırada kim var?

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden biri de Çinli Xiaomi. Türkiye’de bilinriliği çok yüksek olmayan markanın 2016 yılında üreteceği giriş ve orta sınıf akıllı telefonları için kendi geliştireceği işlemcileri kullanmayı planladığı su yüzüne çıktı.

Çin’in bir numaralı üreticisinin aldığı kararın en önemli yansıması ise zaten zor bir yıl geçirdiği bilinen Qualcomm’a. Çünkü Snapdragon işlemcilerinin üreticisi olan Amerikan teknoloji şirketi, Xiaomi’nin gelecekteki çok sayıda modelinde geri plana itilecek gibi görünüyor.

15-08/28/xiomi-back-off.jpg

Xiaomi’nin Qualcomm’un işlemcilerini kullanmak yerine kendi üretim yapısını faaliyete geçirme planı, şirketin önemli ölçüde kar elde etmesi ile sonuçlanacak gibi görünüyor. Qualcomm için Galaxy S6’da Samsung Exynos işlemcilerin kullanılmış olması ile iyiden iyiye azalan çip satışlarının Xiaomi’nin aldığı kararla birlikte 2016’da daha fazla düşmesi kesinleşmiş durumda.

Bilindiği gibi Samsung da kendi işlemcilerini modellerinde daha fazla kullanmaya başladı. Ayrıca Snapdragon’ın önemli rakibi MediaTek’in de özellikle Asyalı üreticiler tarafından yoğun ilgi gördüğü biliniyor. Qualcomm için zor günler ufukta görünüyor...

Eğer Apple'ın iPhone 6s'teki A9 işlemcisini merak ediyorsanız sizi aşağıdaki haberimize alalım.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN