10 şubat 2018 ehliyet sınavı soru ve cevapları ne zaman açıklanacak?

10 şubat 2018 ehliyet sınavı soru ve cevapları  ne zaman açıklanacak?

10 Şubat'ta ehliyet sınavına giren sürücü adayları Ehliyet sınavı soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? diye merak ediyor. 10 Şubat ehliyet sınavı soru ve cevapları ile ilgili olarak MEB'den gelecek açıklamalar takip ediliyor. Ehliyet sınavı soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? 10 Şubat ehliyet sınavı soru ve cevapları açıklandı mı? Tüm soruların yanıtları haber detayımızda olacak...

Ehliyet sınavı soru ve cevapları MEB tarafından açıklanıyor. Sınava giren sürüvü adayları 10 Şubat 2018 Ehliyet sınavı soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? 10 Şubat ehliyet sınavı soru ve cevapları açıklandı mı? başlığıyla internette arama yapıyor. Ehliyet soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? sorusunun cevabı merak ediliyor. 10 Şubat Ehliyet soru ve cevapları ile ilgili MEB son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. Ehliyet sınavı soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? 10 Şubat ehliyet sınavı soru ve cevapları açıklandı mı?


Milli Eğitim Bakanlığı her sene bünyesinde bulunan merkezi sınavları düzenliyor. Sınava giren adaylar heyecanla sonuçların açıklanmasını bekliyorlar. Sonuçlar açıklanmadan önce de sınav sorularına ve cevaplarına bakarak tahmini puanlarını hesaplamaya çalışıyorlar.


Sınav 10 Şubat cumartesi sata 14.00’da yapıldı. Yazılı sınavda adaylara 12 ilk yardım, 23 trafik, 9 motor, 6 trafik adabı olmak üzere toplamda 50 soru soruldu. Yazılı sınav baraj puanı 70’dir. Her bir sorunun değeri 2 puandır. Bu durumda 35 doğru yapan adaylar yazılı sınavdan başarılı olmuş olacaktır. 70 puan alan adaylara ikinci sınava katılmaya hak kazanacaklar.

18-02/11/5.jpg


10 Şubat ehliyet sınavı soru ve cevapları açıklandı mı? Sınava giren adaylar sonuçlar açıklanmadan önce heyecanla sınav sorularını ve cevaplarını araştırıyorlar. Sınav sorularına ve cevaplarına bakan adaylar, kaç puan aldıklarını hesaplamaya çalışıyorlar.
Son ehliyet sınavı 23 Aralık 2017’de yapılmıştır. Sınava giren adaylar, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan soru ve cevaplara göre doğrularını hesaplamışlardı. 10 Şubat 2018 ehliyet sınavı ile ilgili yapılan açıklamaları haberimiz içerisinden takip edebilirsiniz.


Ehliyet sınavı soru ve cevapları MEB tarafından ortalama 5 gün içerisinde açıklanıyor. Ehliyet sınavı soruları ve cevapları, MEB son dakika açıklamaları ile duyuruluyor. 10 Şubat ehliyet sınavı soru ve cevapları açıklanır açıklanmaz haberimizde olacak.
Son ehliyet sınavı 23 Aralık 2017’de yapılmıştı. Sınava giren adaylar, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan soru ve cevaplara göre doğrularını hesaplamışlardı. 10 Şubat ehliyet sınavı soru ve cevaplarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Yapılan güncel açıklamaları haberimiz içerisinden takip edebilirsiniz.

18-02/11/7.jpg

EHLİYET SINAVLARI 2018’DE NE ZAMAN YAPILACAK?

1 - 2018/MTSKS-1 Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 10 ŞUBAT 2018 (saat 14.00)

2 - 2018/MTSKS-2 Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 21 NİSAN 2018 (saat 10.00)

3 - 2018/MTSKS-3 Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 04 AĞUSTOS 2018 (saat 14.00)

4 - 2018/MTSKS-4 Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 20 EKİM 2018 (saat 14.00)

5 - 2018/MTSKS-5 Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 22 ARALIK 2018 (saat 14.00)

6 - 2018/MTSKS Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri e-Sınavı e-sınav salonu oluşturulan illerde haftanın 7 günü yapılacaktır.


DİREKSİYON SINAVI NASIL YAPILIR?

Ehliyet sınavından en az 70 puan alan adaylar, direksiyon sınavına girerler. Direksiyon sınavı ortalama 35 dakika sürer. Her adayın sınavı sonrasında, 5 dakika ara verilir. Sınavda adaylara aracın tanınması ile ilgili birkaç soru sorulur. Sorulara yeterli cevabı veremeyenler elenir. Sürüş aşamasında adayın koltuğu ayarlamasından aracı düzgün şekilde hareket ettirmesine, emniyet kemerini takmasından hız kurallarına uymasına kadar birçok nokta dikkate alınır ve puan verilir. Yapılacak her hata sonucunda adayın puanı düşürülür.

Direksiyon sınavında adayın aynaları kontrol etmesi, emniyet kemerini takması hız kurallarına uyması artı puan kazandırır. Dönüş kurallarına uymama, aracın düzgün hareket ettirilmemesi de adayın puanını düşürür.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN