14 Mayıs Dolar/TL ne kadar oldu? 'Dolar'da son durum...

14 Mayıs Dolar/TL ne kadar oldu? 'Dolar'da son durum...

Haberimizde Dolar ne kadar? Euro ne kadar? sorularının yanıtını bulabilirsiniz. Vatandaşlar Dolar ve Euro bugüne nasıl başladı? merak ediyor. 14 Mayıs döviz kurları ve güncel dolar fiyatları, güncel euro fiyatları iş adamları tarafından yanından takip ediliyor. Geçtiğimiz hafta Cuma günü dolar/TL Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın faizlere yönelik açıklamalarının ardından 4.30 seviyesinin üzerini gördükten sonra dolar/TL haftaya 4.33 seviyelerinde başladı.

14 Mayıs Dolar ne kadar? Euro ne kadar? sorularının detaylı yanıtı haberimizde.  Dolar ve Euro bugüne nasıl başladı? sorusunun yanıtını hen vatandaşlar hemde işadamları merak ediyor. Merak eden vatandaşlar için 14 Mayıs döviz kurları ve güncel dolar fiyatları, güncel euro fiyatlarını haberimizde derledik. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın faiz açıklamalarından sonra 7 mayıs cuma günü 4.30 seviyesinin üzerini gördükten sonra dolar/TL bu haftaya 4.33 seviyelerinde başladı.

Dolar/TL geçtiğimiz hafta boyunca yukarı yönlü oldukça hareketli bir seyir izlemiş, yatırımcılarda endişe yaratan Türkiye'ye özgü riskler ABD'nin İran ile nükleer anlaşmadan çekileceği açıklamasının küresel risk algısının artmasıyla birleşmesiyle 4.3780'e kadar yükselerek tarihi zirveyi görmüştü. Ancak bugün Dolar /TL 4. 33 sevilerinde güne başladı.

Dün güne 4,30 seviyesinin altında başlayan dolar/TL, küresel iyimserliğin yanısıra toplantı haberinin piyasada TL'deki baskıyı hafifletecek adımlar atılabileceği beklentisini güçlendirmesiyle 4,23 seviyesinin altına geriledi..

Dolar/TL 4.3352/4.3345'den Euro/TL ise 5.02'den işlem görüyor.

Rekor seviyelerin ardından TCMB döviz likiditesini rahatlatıcı adımlar atarken, ekonomi yönetiminin Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanması, TL'de son dönemdeki sert değer kaybının önüne geçilecek adımlar atılacağı beklentisi yaratarak kuru aşağı çekti. Ekonomi bürokratlarının sonradan rutin olduğu ortaya çıkan ikinci toplantısı da önlem alınacağı beklentilerini kuvvetlendirdi.

Tahvil piyasasında da faizler dün yönünü aşağı çevirdi. Gösterge 10 yıllık tahvilin bileşik faizi dün spot kapanışta ortalama yüzde 13.71, valörde yüzde 13.50'ye kadar geriledikten sonra son işlemde yüzde 13.59 seviyesindeydi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN