16 mermiden sağ kurtulan Saranda Bogujevci Kosova Parlamentosu'nun yeni başkan yardımcısı

16 mermiden sağ kurtulan Saranda Bogujevci Kosova Parlamentosu'nun yeni başkan yardımcısı

16 mermiden sağ kurtulan ve ailesinden 14 kişiyi kaybeden Saranda Bogujevci, Kosova'da erken parlamento seçimi sonrası parlamentonun yeni başkan yardımcısı oldu.

Kosova'da erken parlamento seçimi sonrası seçilen 114 milletvekili yemin ederek göreve başladı. Meclis Başkanlığına 33’e karşı 69 oy ile Glauk Konjufca seçildi. Kosova Parlamentosu başkan yardımcılığına ise Saranda Bogujevci getirildi.

16 MERMİDEN SAĞ KURTULDU

Bogujevci, Sırbistan'ın 1998-1999 yıllarında etnik Arnavutlara yönelik askeri müdahale sırasında 16 mermiden sağ kurtuldu. Ancak annesi ve iki erkek kardeşi de dahil olmak üzere ailesinden 14 kişi hayatını kaybetti.

Dört yıl sonra Bogujevci 18 yaşına geldiğinde üç kuzeni ile birlikte Sırp mahkemesinde ifade veren ilk etnik Arnavut olmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN