2015 DGS ne zaman yapılacak?

2015 DGS ne zaman yapılacak?

2015 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 26 Temmuz'da gerçekleştirildi. 2015 DGS sınav sonuçları ise 4 Ağustos'ta açıklandı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler merakla tercih dönemini beklemeye başladı. Peki DGS tercihleri ne zaman yapılacak? İşte 2015 DGS tercihleri hakkında tüm detaylar...

2015 DGS sınav sonuçları ise 4 Ağustos'ta açıklandı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler merakla tercih dönemini beklemeye başladı. Peki, 2015 DGS tercihleri ne zaman yapılacak? 

26 Temmuz 2015 tarihinde yapılan 2015 Dikey Geçiş Sınavının  değerlendirme işlemleri tamamlandı. Sınav sonuçları, 4 Ağustos 2015 tarihinde saat 17:00'den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklandı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler merakla tercih dönemini beklemeye başladı. Peki DGS tercihleri ne zaman yapılacak?  DGS tercih işlemleri için ÖSYM henüz bir tarih yayınlamadı. Tercihler başladığında duyurular sayfasında ve ÖSYM aday işlemleri sayfasından erişim sağlanacak.

2015 DGS tercihleri ne zaman yapılacak?

Adaylar; 2015-DGS puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğrenecekler. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin İnternet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları gerekiyor.

Adaylar tercih yaparken nelere dikkat etmeli?

Adaylar, tercih etmek istedikleri lisans programlarının koşul ve açıklamalarını, tercihlerini sonlandırmadan önce dikkatlice incelemelidir. Koşulları uygun olmayan programlar tercih edilmemelidir. Koşulları kendisine uymadığı halde tercih ettiği ve yerleştiği programla ilgili oluşabilecek sorunların sorumluluğu adaya aittir. Yerleştirme işleminde, yeterli puana sahip olunması koşuluyla tercih sırası önem kazanıyor. Bu yüzden tercihler yapılırken eğitim görmek istenen programların en çok istenilenden başlanmak üzere sıralanması uygun bir yoldur. Adaylar dikey geçiş yapmak istedikleri yükseköğretim lisans programlarını istek sırasına göre ilgili alana yazacaklar. Bir aday yalnız mezun olduğu alan ile ilgili programlar arasından, koşulları karşılamak şartıyla, en çok 30 tercih yapabilecektir. Tercihlerin tümünün kullanılması zorunlu değildir. Tercih işlemi tamamlandıktan sonra yazıcıdan tercih listesi alınmalı ve saklanmalıdır.

Tercih süresi bittikten sonra değişiklik yapılamaz

Tercih bildirim işlemini tamamlayan adaylar, "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinde değişiklik yapabilecekler. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar, bu işlemi elektronik ortamda yapacaklar. Tercih iptali yapılmaz. Tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen ya da tamamen iptali vb. değişiklik taleplerini içeren dilekçeler kesinlikle işleme alınmaz. Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamaz. Adaylar tercih işlemini tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerini mutlaka kontrol etmeli ve yazıcıdan tercih listesini alarak saklamalı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN