2015 üniversite ek tercihlerde dikkat edilmesi gerekenler

2015 üniversite ek tercihlerde dikkat edilmesi gerekenler

2015 yılı üniversite ilk yerleştirmeleri bitti. Üniversite ek yerleştirme tarihleri belli oldu. Üniversitelere ek yerleştirme tercihleri 17-21 Ağustos'ta yapılacak. İşte universitelio.com 'un ek tercih yapacak öğrencilere verdiği tavsiyeler...

universitelio.com üniversite ek tercih yapacak öğrencilere aşağıdaki tavsiyeleri veriyor

2015 ek yerleştirme tercihlerinde nelere dikkat edilmeli?

- İlk yerleştirme sonuçlarında bir üniversite programına yerleşemeyen öğrenciler için ek tercihler yapılacak. Bu da yerleşemeyen öğrenciler için büyük bir şans. Ek tercih yapmak isteyen öğrenciler 18-25 Eylül tarihleri arasında tercihlerini yapacak. 2015 ÖSYS merkezi yerleştirme sonunda boş kalan kontenjanları, 2015 ÖSYS merkezi yerleştirme ile kayıt hakkı kazanan adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan kontenjanlar oluşturur. Bu yıl tüm üniversitelerde ek yerleştirme döneminde yeni bölüm/program açılmayacaktır.
 
- Ek tercihler yerleşemeyen öğrenciler için ikinci bir şans. Öğrenciler bu şansı çok iyi değerlendirmeli. Doğru tercih yaparak sizde üniversiteli olabilirsiniz. İlgi alanınızı ve yeteneklerinizi yansıtan bölümleri tercih etmeniz sizin ilerde mutlu bir meslek hayatı yaşamanızı sağlayacaktır.
 
- İlk yerleştirmelerde geçerli olan kurallar ek yerleştirmelerde de geçerli olacaktır. Adaylar yine yayınlanacak olan kılavuzdan yararlanarak 30 adet tercih verme hakkına sahip olacak.
 
- 2015 ek yerleştirmeye başvurabilmek için 2015 ÖSYS ‘ye başvurulmuş olması zorunludur. 2015 ÖSYS Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2015 ÖSYS merkezi yerleştirmede hiçbir yere yerleştirilmemiş olmak gerekir.
 
- Ek tercih yaparken bu tercihlerin bu yıl için son şansınız olduğunu unutmamalı ve kazandığınızda pişman olacağınız bir bölümü tercih etmemelisiniz. Mutlaka tecrübeli bir üniversiteliden veya rehber öğretmenlerinden fikir alın. Taban puanı sizin tercih puanınızdan yüksek olan yerleri ek tercih listenizden çıkarın zira bu yerleri tercih etmek için taban puanından daha fazla puana sahip olmanız gerekmekte.

Kaynak: Üniversitelio (universitelio.com

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN