2016’da Samsung telefonlar daha ince olacak

2016’da Samsung telefonlar 
 daha ince olacak

Samsung, daha ince akıllı telefon modellerinin önünü açacak yeni kamera sensörlerini duyurdu. 2016 yılında baş döndürücü incelikteki tasarımlara tanıklık edilebilir…

İnce ve zarif telefonların çok daha şık bir görüntü sergiledikleri yadsınamaz bir gerçek. 2015 senesinde inceliğe dair çok çarpıcı gelişmelere tanıklık edildi; örneğin bir akıllı telefon üreticisi yarım santimden daha ince bir cihaz geliştirmeyi başardı. Ancak pazarın önde gelen üreticilerinin bu alandaki adımlarının daha fazla ilgi uyandırdığı da bir gerçek.

Apple’ın en son iPhone modellerinin incelikleri kamuoyunda sıklıkla konuşulmuştu, Samsung da akıllı telefon modellerinde ince tasarıma yönelen büyük üreticiler arasında. Üstelik şirketin konuyu çok daha öteye taşımayı planladığı da tanıttığı yeni kamera sensörleri ile birlikte açığa çıktı…

Samsung, ince telefonlar için yeni kamera sensörünü açıkladı. Şirketin üst düzey geliştirmeler içeren yeni sensörleri 16 megapiksel çözünürlükte fotoğraf çekimine olanak tanıyor. Ayrıca 1.0μm piksel tabanlı yeni Samsung kamera sensörü, 1.2μm piksel tabanlı benzer çözünürlük değeri sunan sensörlere göre yüzde 20 daha ince bir yükseklik sunuyor. Bu da Samsung telefonlarının biraz daha ince olmasınınn önünü açabilecek temel faktör…

15-07/30/samsung_galaxy_s6_s6_edge_1.jpg

Temel alınan özelliğin ise teknoloji ile birlikte daha ince cihazlar için daha ince kamera modülleri halini aldığı da gözlerden kaçmıyor.

Yeni kamera sensörleri ile birlikte daha ince amiral gemisi akıllı telefonlarını 2016 yılında görmeye başlayacağız. Şirket açıklaması bu tarihe işaret ediyor.

Öte yandan Samsung’un bu adımına dünyanın en önemli kamera sensörü üreticisi Sony’nin de bir yanıt verebileceği konuşuluyor. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN