2018 Vergi borcu yapılandırması son gün ne zaman? Vergi borcu yapılandırması hangi borçları kapsıyor

2018 Vergi borcu yapılandırması son gün ne zaman? Vergi borcu yapılandırması hangi borçları kapsıyor

2018 Vergi borcu yapılandırması son gün ne zaman? sorusu vatandaşların gündeminde. 31 Temmuz akşamına kadar olan süre uzatıldı. Peki Vergi borcu yapılandırması hangi borçları kapsıyor? Vergi borcu yapılandırması için nereye müracat edilecek? İşte Vergi borcu yapılandırması hakkındaki son dakika gelişmeleri...

31 Temmuz Vergi borcu yapılandırması için son gündü. Ama süre bakanlık tarafından uzatıldı.  Peki 'Vergi borcu yapılandırması son gün ne zaman? Vergi borcu yapılandırması hangi borçları kapsıyor?' İşte vatandaşın Vergi borcu yapılandırması hakkındak merak ettiği her şey ve yapılan son açıklamalar...

Vergi borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar için sürenin uzatılması büyük bir dırsat oldu. 2018  yapılandırma ile ilgili tüm detaylar haberimizin devamında. 

VERGİ BORCU YAPILANDIRMASINDA SON GÜN NE ZAMAN?

31 Temmuz 2018 Salı günü sona ermesi beklenen 2018 vergi borcu yapılandırması başvurularında süre uzatıldı. Vergi borcu yapılandırmasından yararlanmak isteyen kişiler için tarih 27 Ağustos 2018 Cuma gününe kadar uzatıldı.

Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı, "Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun"un 31 Temmuz tarihinde sona eren başvuru süresinin, 27 Ağustos'a kadar uzatıldığını bildirdi.

VERGİ BORCU YAPILANDIRMASI İÇİN TIKLAYIN 

18-08/09/vergi-borcu-yapilandirma.jpg

VERGİ BORCU YAPILANDIRMASI HANGİ BORÇLARI KAPSIYOR? 


Öğrenci kredisi, sigorta prim borçları, her türlü vergi (KDV, emlak, gelir, çevre, motorlu taşıtlar vergisi gibi), askerlik para cezası, trafik cezası, idari cezalar ve su borcu vergi affı kapsamında. 31 Mart’tan önce bu borçlardan birine sahipseniz yapılandırma affından faydalanabilirsiniz. Öte yandan vadesi 31 Aralık 2013 tarihinden önce olan 100 TL ve altındaki borçlar da bu aftan yararlanacak.

VERGİ BORCU YAPILANDIRMASINDA İLK TAKSİT NE ZAMAN?

Vergi borcunu yapılandıran vatandaşlar borçların ilk taksit ödeme süresi içinde, tamamen ya da ikişer aylık dönemler halinde azami 18 eşit taksitte ödenmesi mümkün olacak. 18 taksit yanında, 6, 9 ve 12 eşit taksitte ödeme seçenekleri de bulunacak. SGK’ya olan borçlar için ilk taksit 31 Ağustos’a kadar ödenecek. Maliye Bakanlığı’na, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na, il özel idarelerine, belediyelere ve YİKOB’lara olan borçlar için ise ilk taksit ödeme süresi 1 Ekim’de sona erecek.

Yapılandırmaya başvuran kişiler yüzde 90 ile yüzde 50 arasında değişen indirimlerden faydalanma imkanı bulacak. Vatandaşlar taksit seçeneği ile geçmiş yıllara ait cezaları taksitlendirebileceği gibi peşin ödemelerle büyük indirimlerden de faydalanabilecek.

Başvurular Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi internet adresinden ve tüm vergi dairelerinden yapılabilecek. Dileyen vatandaşlar istedikleri işlemlere e-Devlet üzerinden erişebilecek. Yapılandırmalarla ilgili detaylı bilgiler almak isteyen kişilerse “gib.gov.tr” adresi üzerinden ya da 444 0 189 numaralı telefondan yapılandırmalara ilişkin detayları öğrenebilecek.

18-08/09/vergi-borcu.jpg

VERGİ BORCU YAPILANDIRMASI İÇİN NEREYE MÜRECAT EDİLECEK? 

Antalya Vergi Dairesi Başkanlığına yapılandırma kapsamında müracaatların üst seviyede olduğu ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Kanun kapsamındaki henüz müracaat edilemeyen borçlar küçük rakamlardan ve toplumun büyük kesimini ilgilendiren ve unutulması muhtemel olan, Motorlu Taşıtlar Vergisi, trafik para cezaları, askerlik, seçim, nüfus para cezaları, Karayolları Taşıma Kanununa göre kesilen para cezaları, öğrenim katkı kredisi borçları ve ecrimisiller gibi alacaklar olduğundan vatandaşlar tarafından borç sorgulaması yapılması çok önemlidir. Mükelleflerimizin e-devlet, Gelir İdaresi Başkanlığı veya vergi dairelerinden vergi borç sorgulaması yapması ve yapılandırma kapsamında borçları bulunmakta ise başvurularını yapıp indirimli bir şekilde borçlarını yapılandırmaları büyük fayda sunmaktadır."

Başvuruların 27 Ağustos'a kadar bizzat vergi dairelerine gelerek, posta yoluyla veya Gelir İdaresi Başkanlığının (www.gib.gov.tr) ve e-devlet (www.turkiye.gov.tr) adresi üzerinden internet aracılığı ile yapılabileceği vurgulandı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN