2019 Diyarbakır oy kullanma saati kaçta başlayıp kaçta bitecek?

2019 Diyarbakır oy kullanma saati kaçta başlayıp kaçta bitecek?

2019 Diyarbakır oy kullanma saatleri ve 31 Mart seçimlerinde Diyarbakır'da sandıkların saat kaçta açılacağına dair bilgiler haberimizde. Yüksek Seçim Kurulu, bazı illerde güneşin doğuş ve batış saatindeki farklılıkları dikkate alarak oy kullanma saatlerini değiştirdi. Diyarbakır'da 1,048,908 seçmen oy kullanacak. Peki Diyarbakır'da oy verme saati kaçta başlayacak ve sandıklar kaçta açılacak? İşte YSK Diyarbakır'da oy verme saatleri...

31 Mart seçimlerinde Diyarbakır'da sandıklar saat kaçta açılacak? 2019 Diyarbakır oy kullanma saatleri ve YSK'nın yaptığı açıllamanın detayları haberimizde. 58 milyondan fazla seçmen 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde oy kullanacak. Diyarbakır'da ise 1 milyondan fazla vatandaş belediye başkanlarını seçmek için sandık başına gidecek. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde oy verme saatleri yeniden düzenlendi. İşte Diyarbakır oy kullanma saatleri ve oyların başlama ve bitme saatlari...

YSK belirlediği seçim takvimine göre Diyarbakırlı seçmenler 31 Mart'ta sandığa gidecek. Diyarbakır'da oy kullanma ne zaman başlıyor? Diyarbakır'da oy kullanma işlemi ne zaman bitecek? Diyarbakır Büyükşehir belediye başkanlığı için AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakının adayı Cuma Atilla,  HDP'nin Diyarbakır Büyükşehir belediye başkan adayı Adnan Selçuk Mızraklı ve Hülya Alökmen Uyanık olurken CHP Diyarbakır Büyükşehir belediye başkan adayı Veysi Aghan yarışacak. 

DİYARBAKIR SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN 

19-03/22/diyarnakir-secim-sonuclari.jpg

HANGİ İLDE SAAT KAÇTA OY KULLANILACAK?

YSK kararına göre, Diyarbakır'da oy kullanma 07:00’da başlayacak 16:00’da bitecek. Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak. Bu illerin dışında kalan diğer illerde oy verme saatleri 08.00-17.00 olacak. Buna göre, seçime ilişkin bazı sorular ve yanıtları şöyle:

SEÇİME KAÇ PARTİ KATILIYOR?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı uyarınca, Adalet ve Kalkınma Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Halkların Demokratik Partisi, İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi, Türkiye Komünist Partisi ve Vatan Partisi seçime katılacak.

BÜYÜKŞEHİRLERDE SEÇMENLER KİMLER İÇİN OY KULLANACAK? 

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'daki seçmenler, "büyükşehir belediye başkanı", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy kullanacak.

BÜYÜKŞEHİR OLMAYAN İLLERDE SEÇMENLER NE İÇİN OY KULLANACAK? 

Büyükşehir olmayan illerde ise "il genel meclisi üyeliği", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ve "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verilecek.

KÖYDE SEÇMENLER NE İÇİN OY KULLANACAK? 

Köylerde ise "il genel meclisi üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar meclisi" için oy atılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN