2019 fındık fiyatları: TMO fındık fiyatı | Erdoğan fındık taban fiyatlarını açıkladı

2019 fındık fiyatları: TMO fındık fiyatı | Erdoğan fındık taban fiyatlarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, il başkanlarıyla yaptığı toplantıda fındık taban fiyatlarını açıkladı. 2019 fındık fiyatları, bu şekilde belirlenmiş oldu. Bu yönde gelebilecek tüm son dakika haberleri ise karar.com’da…

Yüzbinlerce üreticinin merakla beklediği 2019 fındık fiyatları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda birçok konu ile ilgili açıklamada bulunan Erdoğan, fındık üreticilerinin beklediği haberi paylaştı. Peki 2019 fındık taban fiyatları, TMO fındık fiyatları ve Ordu Ticaret Borsası fındık fiyatları ne kadar oldu? İşte aradıklarınız…

2019 FINDIK TABAN FİYATLARI AÇIKLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, il başkanlarıyla yaptığı toplantıda Fırat’ın doğusundaki operasyondan, Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararına kadar gündeme dair pek çok konuda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yüzbinlerce fındık üreticisinin beklediği haberi de paylaştı. Fındık üreticileri, bu yıl fındık fiyatlarının ne kadar olacağını araştırıyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, fındık fiyatlarının bu yıl kaliteli kabuklu Giresun fındığı için taban fiyatın kilogramda 17 TL, Levant fındık için 16,5 TL olarak belirlendiğini duyurdu.

19-07/26/findik_ureticileri_mahsulun_20_liradan_alinmasini_istiyor_1563791042_9279.jpg

TMO FINDIK TABAN FİYATLARI

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin taban fiyatlarını açıklayarak fındık üreticilerine müjde vermek istediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzde 50 randıman esasına göre, Giresun kalite kabuklu fındığın taban fiyatının 17 Türk lirası, levant kaliteli kabuklu için de taban fiyatnın 16,5 Türk lirası olduğunu duyurdu. Buna kilogram başına hemen hemen 2 Türk lirası olan gübre, mazot desteği ve alan bazlı desteğin de eklenmesi durumunda kilogram fiyatlarının 19 Türk lirası ile 18,5 Türk lirası arasına geldiğini vurguladı.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN