2019 yılı Ocak ayı başından itibaren uygulanması gereken ek ders ücretleri

2019 yılı Ocak ayı başından itibaren uygulanması gereken ek ders ücretleri

Ek ders ücreti 2019 rakamları arama motorlarında araştırılıyor. Öğretmenlerin Ocak ayı zamlı ek ders ücretlerini haberimizde bulabilirsiniz. Görev yapan öğretmenlere ders programları dışında girdikleri dersler ve tuttukları nöbet için verilen ücret ek ders ücretidir. Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan öğretmenlere maaş karşılığı dışında girdikleri ders saati ve tuttukları nöbet için ek ders ücreti ödemesi yapılıyor. Bu ücret her 6 ayda bir yapılan zamlarla değişmektedir. İşte ek ders ücreti 2019 ve öğretmenlerin Ocak ayı zamlı ek ders ücretleri hakkında merak edilen tüm detaylar ve son dakika haberleri...

Haberimizde Ek ders ücreti 2019 rakamlarını bulabilirsiniz. Öğretmenlerin Ocak ayı zamlı ek ders ücretleri google gibi arama motorlarında   araştırılıyor.  Öğretmenleri haftalık ders programları dışında girdikleri derse ek ders deniyor ve öğretmenler girdiği her ek dersten ücret alıyor. Örgün eğitim kurumlarında ders yılı süresi içinde eğitim ve öğretimin fiilen yapıldığı normal çalışma günleri için ilgili mevzuatına göre kendilerine nöbet görevi verilen ve bu görevi de fiilen yerine getiren müdür yardımcıları ile öğretmenlere, 2019 yılında haftada 3 saati geçmemek üzere ek ders ücreti ödenecek. Öğretmenler maaşlarının karşılığı haftada 15 saat derse girmektedirler. Bu 15 saat girdikleri dersin ücretini maaş olarak alırlar. Bu 15 saatin üzerinde derse giren, sınıf öğretmenliği olan ve sosyal kulüp görevi olan öğretmenler ilave ek ders ücreti alırlar. İşte 2019 ek ders ücreti ve Öğretmenlerin Ocak ayı zamlı ek ders ücretlerine dair merak edilen detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2019 yılında öğretmenlerin maaş karşılığı okuttuğu ders dışında okutacakları dersler için ödeyeceği brüt ve net ek ders ücretleri belli oldu. Ek ders ücretleri özetle gündüz öğrenimi için 140, gece öğrenimi için 150 katsayısının maaş katsayısı ile çarpımı miktarınca ödenmektedir. Çıkan miktardan gelir ve damga vergisi kesilmektedir.

Ek ders ücretleri, 657'nin 176. maddesine göre ödenmektedir. Bu maddenin birinci ve ikinci fıkrası şu şekildedir:

"Madde 176 - Bu Kanunun 89 uncu maddesine göre kendilerine ders görevi verilenlere, ders saati başına gündüz öğretimi için 140, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yarıyıl ve yaz tatillerinde, cumartesi ve pazar günleri ile saat 18.00'den sonra başlayan öğretim faaliyetleri için 150 gösterge rakamının bu Kanuna göre belirlenen aylık katsayısı ile çarpımından oluşan miktar üzerinden ek ders ücreti ödenir.

Bu ücretler, özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticiler ile bu öğrencilere yönelik olarak açılan özel sınıf öğretmenlerine ve cezaevlerinde görevli öğretmenlere %25, Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında görev alan yönetici ve öğretmenlere %100 fazlasıyla ödenir."

19-01/04/ek-ders.jpg

Ek ders ücretlerine ilişkin bir diğer mevzuatta 2018-2019 yılı toplu sözleşmeleridir. Buradaki hüküm şu şekildedir:

"Lisansüstü öğrenim gören öğretmenlere ilave ek ders ücreti

Madde 8- (1) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerden yüksek lisans ve doktora yapmış olanlara, fiilen girdikleri dersler için ödenecek ek ders ücretleri sırasıyla %5 ve %15 artırımlı ödenir"

DEĞERLENDİRME

1- Ek ders ücretleri özetle gündüz öğrenimi için 140, gece öğrenimi için 150 katsayısının maaş katsayısı ile çarpımı miktarınca ödenmektedir. Çıkan miktardan gelir ve damga vergisi kesilmektedir.

- Net için yapılan hesaplamada, vergi oranı yüzde 15 alınmıştır. Ancak öğretmenler, Temmuz gibi üst vergi dilimi olan %20'ye girmektedir. Ayrıca binde 7,59 oranında damga vergisi kesintisi yapıldı.

- Özel eğitimde bu ücretler yüzde 25 artırımlı ödenecek

- Hafta sonu takviye kurslarında bu ücretler iki katı olarak ödenmektedir.

- Öğretmen yüksek lisans yapmış ise bu ücret yüzde 5, doktora yapmış ise yüzde 15 artırımlı ödenmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN