2020 YKS tercihleri ne zaman başlar? ÖSYM tercih takvimi

2020 YKS tercihleri ne zaman başlar? ÖSYM tercih takvimi

2020-2021 eğitim öğretim yılında yapılan YKS sınavı sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, 2020 YKS tercihlerinin ne zaman başlayacağına dair haberler, öğrenci ve veliler tarafından anbean takip ediliyor. Üniversite adaylarının merak ettiği "2020 YKS tercihleri ne zaman başlar? ÖSYM tercih takvimi belli oldu mu?" sorularının cevapları açıklandı.

2020 YKS kapsamında AYT-TYT ve YDT oturumları ardından ÖSYM'nin duyurusu ve gelişmeleri yayımlamasından sonra başlayacak tercihler, bu yıl da AİS sistemi üzerinden yapılacak. 2020 YKS tercihleri ile ilgili bilgiler, ÖSYM tercih takvimi içerisinde paylaşılıyor.

2020 YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2020 YKS sınavı 27-28 Haziran tarihinde yapıldı. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YKS) 28 Temmuz 2020 tarihinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanacak. Tercihler de bu tarihten sonra başlayacak. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) YÖK Atlas tercih robotu ile geçmiş yıllara ait taban ve tavan puanlarını görüntüleyebilirken, AYT ve TYT puanlarınızı da hesaplayabileceksiniz.

YKS SORULARI VE CEVAP ANAHTARI

ÖSYM tarafından sınav kitapçığı ve cevap anahtarı kullanıma açıldı. Soru kitapçığına ve cevap anahtarına osym.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

2020 YKS sınav sonuçları 28 Temmuz tarihinde açıklanacak. Adaylar YKS sınav sonuçlarına ÖSYM sitesi üzerinden TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ulaşabilecek.

Üniversite tercih puanlarını, YKS tercih döneminde, YÖK tarafından açıklanıyor. Ancak ÖSM henüz tercih tarihlerini açıklamış değil. Bu süre içerisinde öğrenciler YÖK Atlas ile geçmiş döneme ait puanlara ulaşabilecek.

YKS SINAV SONUÇLARI TERCİH KULLANIM ALANLARI

TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir.

TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 170 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir.

TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 170 ve üzeri olmayan adayların sadece ön lisans programlarını tercih etme hakları bulunmaktadır. Bu adayların SAY, SÖZ, EA, DİL puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur.

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri (Engelli öğrencilerde 100 ve üzeri puan için Bakınız 6. madde.) olması gerekmektedir.

YKS SORULARI VE CEVAPLARI YAYIMLANDI

YKS 2020 soruları ve cevap anahtarı erişime açıldı. İşte açıklamanın tamamı:

27 Haziran 2020 tarihinde uygulanan 2020-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 28 Haziran 2020 tarihinde uygulanan 2020-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 2020-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarlarına 28 Haziran 2020 tarihinde saat 20.50’den itibaren erişilebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN