2021 ALES ne zaman yapılacak, başvuru tarihleri belli oldu mu?

2021 ALES ne zaman yapılacak, başvuru tarihleri belli oldu mu?

ÖSYM'nin yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı gibi kadrolara yapılacak atamalar için düzenlediği Akademik Personel Seçme Sınavı'nın (ALES) 2021 yılında ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Zira ertelenen sınavların ardından ÖSYM 2021 sınav takvimi henüz açıklanmadı. İşte detaylar...

Üniversitelerin lisans bölümünden mezun olan öğrenciler, akademik kariyer için katılım sağladığı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) tarihi için gözler Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne (ÖSYM) çevrildi. Bu sene yapılması planlanan ALES/2 sınavının 2021 ÖSYM sınav takvimi çerçevesinde yakın zamanda açıklanması bekleniyor.

ALES SINAVI ERTELENDİ Mİ?

ÖSYM, 2020 yılında yapılması gereken ALES/2 sınavının koronavirüs (kovid-19) ertelendiğini şu açıklama ile duyurmuştu:

"Cumhurbaşkanlığımızın Kovid-19 salgınının ülkemizde yayılmasının önlenmesine yönelik almış olduğu yeni tedbirler kapsamında, Başkanlığımızca 2020 Yılı ÖSYM Sınav Takviminde ilan edilmiş olan ALES/2, YÖKDİL/2, DUS, STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ile DHBT sınavları ileri bir tarihe ertelenmiştir. Söz konusu sınavların uygulanacağı tarihler, covid-19 salgını sürecinde konuya ilişkin alınacak kararlar çerçevesinde ve Sağlık Bakanlığının görüşleri doğrultusunda yeniden belirlenerek adayların ve kamuoyunun bilgisine sunulacaktır."

ALES/2 NE ZAMAN YAPILACAK?

Corona virüsü (kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirleri neticesinde ertelenen ÖSYM sınavlarının ve ALES/2 sınavının yeni tarihi hakkında bir bilgi yok. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin yakın zamanda 2021 sınav takvimini açıklaması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN