Direksiyon sınavları ne zaman yapılacak? İşte son durum...

Direksiyon sınavları ne zaman yapılacak? İşte son durum...

Ehliyet sınavları ertelendi mi, merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı, sürücü kurslarında hafta içi günlerinde yüz yüze eğitime izin vermesine karşın direksiyon sınavları için henüz tarih belirlememesi, tartışmalara neden oldu. Sürücü kursu işletmeleri, sınav yapılamadığı için adaylardan kurs ücretini tahsil edememekten dolayı sıkıntıda olduklarını dile getiriyor.

Hafta sonu günleri uygulanan sokağa çıkma yasağı dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği direksiyon sınavları dahil birçok merkezi sınav ertelendi. Bilindiği üzere, sürücü belgesi almak için yapılan yazılı sınavlar, MEB'in e-sınav merkezlerinde internet üzerinden gerçekleştiriliyor. Buna karşın hafta sonları yapılan direksiyon sınavları kasım ayından beri düzenlenmiyor.

EHLİYET SINAVLARI İPTAL Mİ EDİLDİ?

Koronavirüs (covid-19) salgınında ikinci dalganın yaşanması nedeniyle alınan yeni önlemler yürürlüğe girdi ve kasım ayından itibaren hafta sonu günlerinde (zorunlu haller dışında) sokağa çıkmak yasaklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı, tedbirler kapsamında okullar ve sınavlar için aldığı erteleme kararını, sürücü kurslarında direksiyon sınavları için de uyguluyor. Sürücü adayları ehliyet sınavlarına corona virüsü (kovid-19) önlemleri altında girebiliyor fakat direksiyon sınavları MEB'in kararı doğrultusunda yapılmıyor. Ehliyet sınavları başvuruları her ayın 1'i ile 10'u arasında alınıyor.

2020-12-10-162342.jpg

HAFTA SONU DİREKSİYON SINAVLARI YAPILACAK MI?

Milli Eğitim Bakanlığı, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursu (SRC) ile özel motorlu taşıt sürücüleri kursu, iş makineleri sürücü eğitim kurslarında verilen eğitim sürecini tamamlayan sürücü adayları için duyuru paylaştı.

Sınav merkezlerinde online olarak yapılan ehliyet sınavları, aynı anda en fazla 8 kursiyer olmak kaydıyla yapılmaya devam ediyor. Ehliyet almak için düzenlenen yazılı sınav, MEB'in e-sınav merkezlerinde randevulu olarak gerçekleştirilmesine karşın direksiyon sınavı, hafta sonu günleri uygulanan sokağa çıkma yasağının başladığı kasım ayından beri gerçekleştirilmiyor.

EHLİYET SINAVLARI NE ZAMAN?

Saat ve sınava katılan kişi sayısı sınırının belirtildiği Milli Eğitim Bakanlığı'nın duyurusunda, ikinci bir karara kadar bu şekilde ilerleme kaydedileceği açıklandı. İş makineleri teorik ve uygulama sınavları ile özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursu (SRC) e-sınavları saat 12.00'de başlayacak ve sadece 8 kursiyer sınava alınacak.

Açıklamada, "Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında aralarında motorlu taşıt sürücüleri kursları, iş makineleri sürücü eğitim kursları gibi yaygın eğitim faaliyeti yapan özel öğretim kurumlarında dönem sonu sınavları sokağa çıkma kısıtlaması kurallarına uygun şekilde gerçekleştirilecek" ifadelerine yer verildi.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

1569993-620x410.jpg

YÜZ YÜZE EĞİTİM VAR, SINAV YOK

Karadeniz Sürücü Kursları Dernek Başkanı Hasan Guda, yüz yüze eğitime başlanılmasına rağmen sınav yapılamamasından dolayı birçok sürücü adayı ile sürücü kursunun mağdur olduğunu söyledi.

Eğitimlerin başlamasına rağmen sınav yapamadıklarını ifade eden Guda, "Yüz yüze eğitimin açılması hepimiz için iyi oldu. Sadece yüz yüze eğitimin başlaması yetmiyor. Çünkü sürücü kurslarının bir başka sıkıntısı da sınav yapamamak. Sınav yapamadığımız için adayları sertifikalandıramıyoruz.

Sertifikalandıramadığımız için de kurumlara para girdisi olmuyor. İçişleri Bakanlığı'na taleplerimizi sıraladık. Milli Eğitim Bakanlığı sınavları genelde hafta sonu yapıyor. Hasta sonu sınav olduğu takdirde adaylar sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı mağdur oluyor. İnşallah önümüzdeki günlerde bu sıkıntıyı da aşarız.

Yüz yüze eğitimde teorik dersleri veriyoruz ama sınav yapamıyoruz. Sınav yapamamak aday içinde bizim içinde sıkıntı. Direksiyon eğitimlerini gerekli önlemleri alarak yapıyoruz. 20 yaş altı sürücüler için kısıtlama saatlerinin dışını baz alıyoruz. Eğitimler de en geç akşam saat 20.00’de sonlanıyor" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN