EKPSS nitelik kodları neler, ne anlama geliyor?

EKPSS nitelik kodları neler, ne anlama geliyor?

EKPSS 1103, 1101, 6225, 3388, 2049, 3007, 7363 ve diğer nitelik kodları nedir, merak konusu oldu. 2021 Kura ile Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu'na göre yapılacak EKPSS yerleştirme işlemlerinde nitelik kodları kullanılıyor. Her tercihin kendine özgü kuralları veya gereksinimleri bulunuyor. İşte detaylar...

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı tercih dönemi 13-19 Ocak 2021 günleri arasında yapılıyor. Her kadronun kendine özel şartları bulunuyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) yayımladığı tercih kılavuzunda, nitelik kodlarının ne anlama geldiği detaylıca yer alıyor.

EKPSS NİTELİK KODLARI NEDİR?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen EKPSS'ye katılım sağlayan engelli memur adaylarının alım tercihleri 13-19 Ocak 2021 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Yerleştirme kılavuzda, adayların atanmak istedikleri kadroların nitelik kodları yer alıyor. Örneğin, 2049 kodu bulunan bölümler için, ortaöğretim kurumlarının imam hatip alanı ve dallarından mezun olma şartı arandığını anlamına geliyor.

1101 NİTELİK KODU NEDİR?

1101 nitelik kodu açıklaması 'Cinsiyeti Erkek Olmak' olarak belirtilmiş. Yani bu kod olan kadrolara sadece erkek adaylar başvuru yapabilir.

1103 NİTELİK KODU NEDİR?

1103 nitelik kodu açıklaması 'Cinsiyeti Kadın Olmak' olarak belirtilmiş. Yani bu kod olan kadrolara sadece kadın adaylar başvuru yapabilir.

3001 NİTELİK KODU NEDİR?

Merkezi atama yöntemiyle alım yapan Belediyeler, İl Özel İdareleri, üniversiteler vs. kurumlar önlisans mezunu programlarından mezun olan adaylar arasından zabıta, itfaiye eri, ambar memuru, bilgisayar işletmeni gibi kadrolarda alım yapıyor. En fazla önlisans mezunu alımı yapılan kadrolarla birlikte tekniker, orman muhafaza memuru, hareket memuru ve ARFF memuru gibi kurum ve kuruluşların personel alımlarında 3001 nitelik kodu ile alım yapılmaktadır.

6225 NİTELİK KODU NEDİR?

6225 nitelik kodu ile 'MEB onaylı bilgisayar işletmeni sertifikası sahibi olmak' şartı bulunmaktadır. 6225 nitelik kodu olan kadroları seçen adaylardan 'bilgisayar sertifikası' istenmektedir.

NİTELİK KODLARI LİSTESİ

3004 nitelik kodu 'sosyal güvenlik önlisans programından mezun olmak' anlamını taşıyor.

2049 nitelik kodu 'ortaöğretim kurumlarının imam hatip alanı ve dallarından mezun olmak' şartı aranıyor anlamına geliyor.

3388 nitelik kodu 'acil durum ve afet yönetimi önlisans programından mezun olmayı' gerektiyor.

Nitelik kodları, farklı meslek gruplarını ve tercih kriterlerini ifade eden bir koddur. Adayların tercih yapacağı alanda hangi niteliklere sahip olduğunu anlatır. Yani, kodlar öğrenim koşulunu belirtiyor ve bitirilen bölümleri ifade ediyor.

EKPSS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN