EKPSS tercihleri ne zaman? Tercih kılavuzu yayınlandı!

EKPSS tercihleri ne zaman? Tercih kılavuzu yayınlandı!

Engelli vatandaşların katılım sağladığı EKPSS tercihleriyle 2 bin 140 kişi kamu kurumlarında kadrolu olarak istihdam edilecek. Atama işlemleri, ÖSYM'nin yayınladığı EKPPS tercih kılavuzunda göre yapılacak. İşte tercih ekranı...

EKPSS tercih tarihleri, belli oldu. EKPSS puanına sahip olan ve kura ile atama sistemine dahil olacak kişilerin merakla beklediği EKPSS tercih kılavuzu, ÖSYM'nin web sitesinde erişime açıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2 bin 140 engelli vatandaşın kadrolu olarak atanacağını duyurdu.

EKPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (EKPSS) katılım sağlayan adaylar, tercih işlemlerini 13-19 Ocak 2021 günleri arasında yapabilecek. ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden gerçekleştirilecek EKPSS tercih dönemi, 19 Ocak 2021 Salı günü saat 23.59'da sona erecek.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından EKPSS sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına, ocak ayında hem engellilerin hem devlet korumasından yararlanmış gençlerin hem de şehit yakını ve gazilerin atamasının yapılacağını açıkladı.

Bakan Selçuk, adayların, Tercih Kılavuzunda yer alan kadroları tercih edebilmeleri için, öğrenim düzeylerine göre 2018-EKPSS veya 2020-EKPSS'ye girmiş ya da 2018-Kura veya 2020-Kura ile yerleştirme için başvuru yapmış olması gerektiğini hatırlattı.

EKPSS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, devlet korumasından yararlanmış 1093 genç için de tercih işlemlerinin 19 Ocak 2021 saat 23:59'a uzatıldığını açıkladı. Selçuk, "Gençlerimizden gelen taleplerin değerlendirilmesi neticesinde tercih işlemlerinin 19 Ocak 2021 Salı gününe kadar uzatıldığını kaydetti.

Yerleştirme işlemleri için tercih kılavuzunun Bakanlığın internet sitesinde www.ailevecalisma.gov.tr yayınlandığını belirten Selçuk, tercihlerin www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden yapılabildiğini hatırlattı.

EKPSS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN