2021 yılbaşı bilet fiyatları ne kadar? İşte MPİ çeyrek, yarım ve tam bilet fiyatı listesi

2021 yılbaşı bilet fiyatları ne kadar? İşte MPİ çeyrek, yarım ve tam bilet fiyatı listesi

Yeni yıla milyoner olarak girmek isteyenler, büyük ikramiyenin hayaliyle yatıp kalkıyor. 31 Aralık 2020’de yapılacak çekilişle 100 milyon TL sahibini bulacak. Çeyrek, yarım ve tam bilet fiyatları ise MPİ tarafından açıklandı.

2021 yılbaşı çekilişi için geri sayım başladı. Her yıl noter huzurunda ve canlı olarak yapılan büyük ikramiye çekilişi için talihliler, aldıkları çeyrek, yarım ve tam biletlerle çekilişin yapılacağı gün ve saati bekliyor. Yılbaşında yapılacak çekilişlerde kullanılan çeyrek, yarım ve tam biletlerin fiyat listesi ise belli oldu.

2021 YILBAŞI BİLET FİYATLARI NE KADAR? İŞTE ÇEYREK, YARIM VE TAM BİLET FİYATLARI

Millî Piyango İdaresi, 2021 yılbaşı çeyrek bilet fiyatını 25 TL, yarım bilet fiyatını 50 TL ve tam bilet fiyatını ise 100 TL olarak belirledi.

2021 YILBAŞI BÜYÜK İKRAMİYESİ NE KADAR?

Millî Piyango İdaresi, 2021 yılbaşı çekilişinde büyük ikramiye ödülünün 100 milyon Türk lirası olduğunu açıkladı.

Millî Piyango yılbaşı sonuçları 31 Aralık 2020’de çekilişin hemen ardından millipiyangoonline.com'da açıklanacak. Dağıtılacak toplam ikramiye tutarının 563 milyon 400 bin Türk lirası olacağı çekilişin ardından, amorti sonuçları da dâhil olmak üzere bilete ikramiye çıkıp çıkmadığı millipiyangoonline.com aracılığıyla öğrenilebilecek.

MİLLİ PİYANGO OYNAMANIN KURALLARI

Millî Piyango’da tam, yarım ve çeyrek bilet olmak üzere 3 çeşit bilet bulunmaktadır. Oynanan ve kazanılan bilet yarım biletse ikramiyenin yarısı; çeyrek biletse ikramiyenin çeyreği kazanılmış olur.

Kazanan kategoriler çekilişlerde değişkenlik gösterirken, Milli Piyango’da iki tane özel kategori yer alıyor. Amorti, son kazanan kategoridir. Birincisi 0-4 arasından ikincisi 5-9 arasından olmak üzere 2 basamak çekiliyor. Son basamağı bu 2 sayıdan biri olan biletlere amorti ikramiyesi isabet ediyor.

Teselli kategorisi, en büyük ikramiyeyi kazanan bilet numarasının her basamağındaki numaraya göre bir farklılık gösteren ikramiyelere denir. 

ÇEKİLİŞLER CANLI YAYINLANIYOR

Son teknoloji kullanılarak oluşturulan teknik altyapıyla noter huzurunda yapılan çekilişler canlı olarak yayınlanıyor. Tüm çekiliş süreçleri ‘Dünya Piyango Birliği’ (World Lottery Association) standart ve şartlarına uygun olarak yapılıyor.

2021-yilbasi-bilet-fiyatlari-ne-kadar-iste-ceyrek-yarim-ve-tam-bilet-fiyati-listesii.jpg

YILBAŞINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Yeni tip koronavriüs (Kovid-19) salgınına karşı yılbaşında hareketliliği azaltmak adına perşembe gününe denk gelen 31 Aralık 2020 tarihi itibarıyla hafta sonu ile beraber 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının söz konusu olabileceğini söyleyen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, bu şekilde yılbaşı vesilesiyle toplumda insanların hareketliliğinin de azalmış olacağına dikkati çekerek, dışarıda bir araya gelmenin engelleneceğini, ev içinde bir araya gelmenin engelleneceğini söyledi. 

Ramazan Bayramı'nda da aynı kısıtlamanın yapıldığını anımsatan İlhan, şimdi 4 gün daha bir kısıtlamayla enfeksiyonun önünün alınabileceğini ifade etti.

Yılbaşında 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması yoldaYılbaşında 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması yolda

Yılbaşı gecesi için beslenme uyarısı: Menünüz yeşil ağırlıklı olsunYılbaşı gecesi için beslenme uyarısı: Menünüz yeşil ağırlıklı olsun

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN