24. Dönem POMEM başvuruları başladı mı? 2019 Polis alımı başvuruları nasıl yapılır?

24. Dönem POMEM başvuruları başladı mı? 2019 Polis alımı başvuruları nasıl yapılır?

24. dönem POMEM başvuru tarihleri polis adayları tarafından merakla bekleniyor. 2019 yılında kaç bin polis alınacak sorusunun cevabı ve polis alımı başvuru işlemlerinin nereden yapılacağı da merak edilen diğer konular. 23. Dönem POMEM alımlarının tamamlanmasının ardından yeni dönem polis alım süreci Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak duyuruyla başlayacak. İşte 2019 yılı 24. Dönem POMEM alımlarının ayrıntıları.

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan polis alımları kadın ve erkek polis adayları tarafından merakla bekleniyor. 24. POMEM polis alım tarihleri belli oldu mu sorusu internette en çok aranan konuların başında geliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 2019 yılı polis alımlarına dair açıklamayı merakla bekleyen adaylar, polis olma şartı nelerdir sorusunun cevabına da haberimizden ulaşabilir.

2019 YILI 24. DÖNEM POMEM ALIMLARI BAŞLADI MI?

POMEM, Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarınının alımı için 24. Dönem POMEM başvurularını başlatacak. Binlerce polis adayı EGM tarafın yapılacak duyuruyu merakla bekliyor. 23. Dönem POMEM alım sürecinin tamamlanmasının ardından 2019 yılı 24. Dönem POMEM alımları başlayacak. Duyuru yayınlandığı andan başvuru işlem sayfasını ve gerekli ayrıntılar haberimizde bulabilirsiniz.

24. DÖNEM POMEM BAŞVURUSU YAP

Polis adayları yukarıda linke tıklayarak POMEM sitesi duyuru sayfasından polis alımları ilanını takip edebilirler. 

POMEM BAŞVURU ŞARTLARI NELER? KİMLER POLİS OLABİLİR

POMEM 24. Dönem başvuru şartları nelerdir sorusu polis adayları tarafından merak edilen bir diğer soru. Emniyet Genel Müdürlü tarafından yapılacak ilanla başlayacak olan süreç için henüz alım şartları da belli olmadı. Fakat 23. Dönem POMEM alılm şartları adaylar için yol gösterici olacaktır. Yeni dönem ile birlikte polis alılm şartlarında değişiklik yapılırsa, yeni düzenlemeleri ve ayrıntıları haberimizden öğrenebilirsiniz.

23. Dönem POMEM başvuru şartları şu şekilde; 

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Ön lisans, lisans mezunları ve bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından kabul edilen Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilir, (Yabancı Ülkeden alınan ön lisans, lisans diplomaları YÖK Başkanlığından alınan denklik belgesi ile birlikte kabul edilecektir.)

- Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

- Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak, (Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.)

- Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak,

- Erkek adaylar için intibak eğitiminin başladığı tarih itibariyle 1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre silahaltında bulunmamak.

- Adaylarda, 31 Aralık 2018 itibarıyla 30 yaşından gün almamak, lisans mezunları için 2017 veya 2018 yıllarında yapılan KPSS'lerin birinden P3 puan türünde en az (60,00) ve üzeri puan, Emniyet Teşkilatı personeli, şehit veya vazife malulü eş veya çocuklarından ise bu sınavlarda P3 puan türünde en az (48,00) ve üzeri puan, ön lisans mezunları için yapılan 2016 yılı KPSS P93 puan türünden en az (70,00) ve üzeri puan, Emniyet Teşkilatı personeli, şehit veya vazife malulü eş veya çocuklarından ise 2016 yılı KPSS P93 puan türünde en az (56,00) ve üzeri puan almış olmak gibi şartlar aranıyordu.

19-01/15/10152401_746504505381091_1698129691505658437_n.jpg

ÖNLİSANS MEZUNLARI POMEM'LERE BAŞVURABİLECEK

olis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile "Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • Buna göre, daha önceden sadece lisans mezunları ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların müracaat edebildiği POMEM'lere artık önlisans mezunları da başvuruda bulunabilecek.
  • POMEM'lere alınacak olan önlisans mezunlarının sayısı, toplam kontenjanın yüzde 20'sini aşmamak kaydıyla Bakanlıkça belirlenecek.

Mülakat sınav komisyonu, Bakanlık onayı ile müracaat kabul komisyonu Başkanlıkta Başkanın, polis eğitim kurumlarında kurum müdürünün onayı ile belirlenecek.

Mülakat sınav komisyonu, birinci veya ikinci sınıf emniyet müdürünün başkanlığında, iki şube müdürü seviyesinde emniyet müdürü, bir öğretim elemanı ile psikolog veya rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunu bir kişi ve Bakanlığın belirleyeceği bir personelden oluşacak.

POMEM giriş puanına göre lisans mezunu ve önlisans mezunu adaylar için erkek, kadın ve Emniyet Teşkilatı personelinden şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocukları için asıl, yedek ve başarısız olmak üzere ayrı ayrı sınav sonuç listesi düzenlenecek.

Erkek ve kadın asıl adayların yüzde 30'una tekabül eden sayıda yedek aday listesi, en yüksek puandan başlanarak belirlenecek.

Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliğinin 12. maddesinin üçüncü fıkrasının (a) bendi de "Bakanlık onayı ile sınav merkezi bünyesinde kurulacak olan mülakat sınavı komisyonu, birinci veya ikinci sınıf emniyet müdürü veya Polis Akademisi Başkan Yardımcısının başkanlığında, iki şube müdürü seviyesindeki emniyet müdürü, Polis Akademisinde görevli bir öğretim elemanı ve Polis Akademisinde görevli veya Emniyet Teşkilatına bağlı birimler ile farklı kamu kurumlarından Polis Akademisinin talep edeceği psikolog veya rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunu olan bir kişi ile Bakanlığın belirleyeceği bir personelden oluşur" şeklinde değiştirildi.

POMEM NEDİR?

POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezi), Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere meslek eğitimi veren eğitim öğretim kurumlarıdır. 4 yıllık fakülte mezunlarından aranılan niteliklere sahip olanlara yapılan sınavlarda başarılı olan adaylara, 6 aydan az olmamak üzere eğitim verilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN