24 Haziran seçimlerinde partilerin oy oranları nedir? 2018 milletvekili seçimleri oy oranları...

24 Haziran seçimlerinde partilerin oy oranları nedir? 2018 milletvekili seçimleri oy oranları...

24 Haziran seçimlerinde partilerin oy oranları nedir? sorusunun ayrıntılı yanıtı haberimizde. Seçimlerden hemen sonra vatandaşlar 2018 milletvekili seçimleri oy oranlarını ve hangi partinin Mecliste ne kadar vekili olduğunu merak ediyor ve araştırıyor. İşte oy oranlarına göre Meclisteki son durum...

24 Haziran seçimlerinde partilerin oy oranları nedir? sorusu dün geceden beri soruluyor ve araştırılıyor.  2018 milletvekili seçimleri oy oranlarına göre milletvekili dağılımı ve seçimlere dair son dakika bilgilerini merak edenler için derledik. 

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için sandık başına gitti. Türkiye genelinde, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi saat 17.00'de sona erdi. Sandıklardan çıkan oy oranlarını, partilerin ne kadar milletvekili çıkardıklarını, Meclisteki son durumu haberimizde bulabilirsiniz.

İşte milletvekili seçimlerinde partilerin aldıkları oy oranları...

Oy pusulasındaki sıralarına göre milletvekili seçimlerinde partilerin aldıkları oy oranları şöyle:

AÇILAN SANDIK ORANI: YÜZDE 100

CUMHUR İTTİFAKI: Yüzde 53,48

AK Parti: Yüzde 42,28

MHP: Yüzde 11,20

SEÇİME TEK KATILAN PARTİLER

HÜDA PAR: Yüzde 0,32

Vatan Partisi: Yüzde 0,24

HDP: Yüzde 11,52

MİLLET İTTİFAKI: Yüzde 34,29

CHP: Yüzde 22,79

Saadet Partisi: Yüzde 1,36

İYİ Parti: Yüzde 10,14

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN