3. faz pandemi sosyal yardım başvurusu ne zaman sonuçlanır? 1000 TL pandemi yardım parası ne zaman yatar?

3. faz pandemi sosyal yardım başvurusu ne zaman sonuçlanır? 1000 TL pandemi yardım parası ne zaman yatar?

Koronavirüs salgınından etkilenen vatandaşlara verilen 1000 TL pandemi yardım parasının ne zaman hesaplara yatacağı konusu merak ediliyor. 3. Faz pandemi sosyal yardım başvurusunun ne zaman sonuçlanacağına dair net bir bilgi paylaşılmadı.

e-Devlet kapısı üzerinden 3. Faz pandemi sosyal yardım başvuru sonucunu öğrenmek mümkün. T.C. Kimlik no ve şifre ile 1000 TL pandemi yardım parasından yararlanıp yararlanamadığınızı öğrenebiliyorsunuz. Peki 1000 TL pandemi yardım parası ne zaman yatar? İşte detaylar…

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Başvuran kişinin hanesinde aşağıda paylaşılan kapsamlarda bulunan birinin olması durumunda başvuru değerlendirmeye alınmaz:

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen bin TL’lik nakdi destekten yararlanmış olanlar,

5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,

İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar

5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,

İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

3. faz döneminin dinamik bir dönem olacağını ve diğer aşamalar gibi başlayıp bitmeyeceğini söyleyen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 1000 liralık sosyal yardım başvurusunun toplamda 3 adımdan oluştuğunu vurguladı.

İlk olarak isim soyisim, TC Kimlik Numarası, resmî ikamet adresi, medeni durumu, doğum tarihi, telefon numarası, çocuk sayısı, çalışma durumu, e-posta adresi, sosyal yardım alınıp alınmadığı, çalışııyorsa aylık toplam maaş, aylık fatura miktarları, kirada oturup oturulmadığı ve oturuluyorsa aylık kira gideri miktarı, hanenin toplam aylık geliri, hanede yaşayan toplam kişi sayısı, banka hesabının olup olmadığı gibi veriler istenecek.

Bu işlemlerin arkasından devam et butonuna basılır.

Ardından sayfada verilerin kontrol edilmesinin ardından işlem tamamlanacak.

SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

PANDEMİ SOSYAL DESTEK BAŞVURU SONUÇLARI

İhtiyaç sahibi ailelere verilen pandemi sosyal destek ödemeleri, 1000 TL olarak hesaplara yatırılıyor.

Sosyal yardım başvuru sorgulama sayfası da başvuru ekranı ile aynı sayfada bulunuyor. Bundan dolayı başvurunun tamamlanmasının ardından detaylar başvuru sayfasından takip edilebiliyor…

SOSYAL YARDIM BAŞVURU VE SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN