3 kişinin öldüğü uçak kazasına ilişkin iddialar Meclis gündeminde

3 kişinin öldüğü uçak kazasına ilişkin iddialar Meclis gündeminde

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yaşanan ve 3 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasına ilişkin vahim iddiaları, HDP'li vekil Tuma Çelik Meclis gündemine taşıdı.

HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik, uçak kazasına ilişkin iddiaları Meclis gündemine taşıdı. Çelik, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, yaralıların neden otobüslerle taşındığını ve Bakanlığın, bu tür kaza ve afet durumlarına karşı etkili ve gerçekleştirilebilir eylem planlarının olup olmadığını sordu. 

Çelik, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan’a ise yine havalimanındaki pistin yorgun olduğuna dair iddiaları ve kapasitenin artmasına rağmen neden yatırımların yapılmadığı sordu.

20-02/08/6829d58e-3e54-4e5a-8d14-e7b14b5fca3e.jpg
HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik

Tuma Çelik'in soru önergesi şöyle: 

"Pegasus Hava Yolları'na ait İzmir-İstanbul seferi yapan PC2193 sefer sayılı Boeing 737 tipi uçak, Çarşamba günü 17.05'te İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan kalktı. Uçak saat 18.19'da Sabiha Gökçen Havalimanı'na inerken pistten çıktı. Meydana gelen kazada 3 kişi hayatını kaybetti, 180 kişi de yaralandı.

Kazanın meydana gelmesinin hemen ardından basına yansıyan görüntülerde yaralıların, kazanın meydana gelmesinin üzerinden 1 saat geçtikten sonra, havalimanında yolcu transferi yapılmasını sağlayan otobüslerle taşındığı görünmektedir.

Bu bağlamda;

1- Havalimanında kazanın meydana gelmesinin ardından ilk ambulans kaza yerine ne zaman ulaşmıştır? 

2- Kaza, yaklaşık olarak saat 18.19’da meydana gelmiştir. İlk müdahale anında olay yerinde kaç ambulans bulunmaktadır? 

3- Kazanın ardından bir saat geçmesine rağmen yaralılar neden otobüslerle taşınmıştır?

4- Yaralıların otobüslerle taşınmasıyla ilgili olarak herhangi bir inceleme ya da soruşturma açılmış mıdır?

 

5- İstanbul’da Bakanlığınıza bağlı kaç adet ambulansı bulunmaktadır?

6- Sabiha Gökçen Havalimanında meydana gelebilecek kazalar için bir müdahale planınız var mıdır? Bu planlar en son hangi tarihte güncellenmiştir?

7- Bakanlığınızın olması beklenen İstanbul depremi için bir müdahale planı var mıdır? Bu planlar en son hangi tarihte güncellenmiştir?"

ANKARA/ANKA

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN