500 hazine ve maliye uzman yardımcısı alınacak! Başvuru şartları belli oldu

500 hazine ve maliye uzman yardımcısı alınacak! Başvuru şartları belli oldu

Resmî Gazete'de yayımlanan ilanda göre, 500 hazine ve maliye uzman yardımcılığı için sınav yapılacağı duyuruldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın daha evvel açıkladığı 500 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcısı alımıyla ilgili başvuru şartları belli oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 500 Uzman Yardımcısı alımıyla ilgili Sınava girme hakkı elde edenlerin başvuru formunun imzalı bir örneğini en geç sınavdan evvel Personel Genel Müdürlüğüne şahsi olarak teslim etmesi ya da posta yolu ile göndermesi isteniyor. Gerekli görülmesi durumunda, adaylardan istenecek belgeler başvuru sitesinden paylaşılacak.
Giriş sınavı, sözlü olarak yapılacak.

HAZİNE VE MALİYE UZMAN YARDIMCISI SINAVI NE ZAMAN?

Ankara'da yapılacak 500 hazine ve maliye uzman yardımcısı sınavının tarihi, yeri, sınava katılma hakkı elde edenlerin listesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı internet sitesinden duyurulacak, sınavdan en az 10 gün önce paylaşılacak.

Adayların sahip olması gereken koşullara ilişkin diğer bilgiler de ilanda yer alıyor.

nkara’da yapılacak giriş sınavının tarihi, giriş sınavına katılacaklarla bunların sınava giriş yerleri Hazine ve Maliye Bakanlığı www.hmb.gov.tr internet sitesinden en az 10 gün önce ilan edilecek. Bu sınav sonuçları adaylara tebligat yoluyla gönderilmeyecek.

TÜM DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı giriş sınavına başvuruda bulunacakların 20 Kasım 2020 tarihine dek başvuru işlemlerini tamamlaması gerekiyor.

hazine-ve-maliye-bakanligi-500-uzman-yardimcisi-alacakk-1.jpg

500 HAZİNE VE MALİYE UZMAN YARDIMCISI BAŞVURU ŞARTLARI NELER? 

a) Giriş sınavının yapıldığı senenin Ocak ayının birinci gününden itibaren otuz beş (35) yaşına girmemiş olmak (01 Ocak 1985 tarih ve sonrası doğumlular başvuru yapabilecek),

b) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde paylaşılan genel koşulları taşımak,

c) İstenilen öğrenim şartına sahip olmak,

ç) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2019 ve 2020 senelerinde gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmiş ve belirtilen puan türlerinin herhangi birinden en az 75 puana sahip olmak (Adaylar başvuruyu paylaşılan puanlardan yalnızca birisi üzerinden yapabileceklerinden dolayı sahip oldukları en yüksek puan türünü kullanmaları lehlerine olacaktır),

d) İngilizceye ilişkin olarak ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) ya da buna denkliği T.C. Yüksek Öğretim Kurulu ÖSYM tarafından kabul gören ve uluslararası geçerliği olan başka bir sınavdan en az 70 puan aldığına yönelik geçerli belgeye sahip olmak,

e) Başvuruyu zamanı içinde yapmış olmak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN