İyi ki güzel insanlar var... 7 yılda 10 bin fidan dikti: Buraya ömrümü verdim

İyi ki güzel insanlar var...  7 yılda 10 bin fidan dikti: Buraya ömrümü verdim

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesi Suvermez köyünde çocukluk hayali ormanı oluşturmak için harekete geçen 66 yaşındaki Erdoğan Yücel, eski mera arazisine 7 yılda 10 bin fidan dikti: Buraya ömrümü verdim. Yaz, kış, yağmur, kar demeden bütün günlerim burada geçiyor. Gençliğe ve geleceğe güzel bir orman hediye bırakmak istiyorum.

İstanbul'da toplu taşıma araçlarında şoförlük yaptıktan sonra emekli olup memleketine dönen Erdoğan Yücel, köyün dışındaki çorak araziyi yeşille donatmak için 2014'te girişimlere başladı.

Suvermez Kasabası Kültür ve Yardımlaşma Derneğini kuran Yücel, dernek aracılığıyla Tarım ve Orman Bakanlığı'na başvurarak 302 bin metrekare arazinin ormanlık alan statüsüne dönüştürülmesini sağladı.

"EVLADIM GİBİ İLGİ GÖSTERİYORUM"

Hayırseverlerin fidan desteğiyle çalışmaya başlayan Yücel, zaman zaman köylülerden de destek alarak çok sayıda fidan dikti.

01-003.jpg

Yücel, fidanların bakımlarını aksatmadığını, sürekli alana gelerek kontrol ve sulama yaptığını belirtti.

Geçmişte çok fazla dut ağacı olmasına rağmen sonradan yeşile hasret kalan köyüne her fidan diktiğinde ayrı mutluluk yaşadığını anlatan Yücel, fidanlara 'evladı gibi ilgi gösterdiğini' kaydetti.

02-002.jpg

Köyünden birçok kişinin çeşitli illerde ve yurt dışında yaşadığını dile getiren Yücel, kendisine verilen fidan desteği nedeniyle hemşerilerine minnettar olduğunu söyledi.

"3 VATANDAŞIMIZ BİR TIR FİDAN ALDI"

Yücel, şu ifadeleri kullandı: "Suvermez'e nasıl orman yapılır düşüncesiyle yola çıktım. Allah'a şükür gerçekleştirdim. Geçmişte atalarımız dut ormanı yaptıysa ben de çam ormanı yaptım. Hayırsever vatandaşlarımızdan destek alarak her yıl ağaç sayımızı artıyoruz. Bu yıl da 3 vatandaşımız bir TIR fidan aldı, biz de gelip buraya dikiyoruz.

03.jpg

Buraya ömrümü verdim. Yaz, kış, yağmur, kar demeden bütün günlerim burada geçiyor. Gençliğe ve geleceğe güzel bir orman hediye bırakmak istiyorum. Ölüm yatağında olsanız dahi ağaç dikin deniliyor."

04.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN