ABD ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 32,9 daraldı

ABD ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 32,9 daraldı

ABD ekonomisi koronavirüsün etkisiyle yılın ikinci çeyreğinde yüzde 32,9 daraldı. Bu oran tarihin en büyük düşüşü olarak kayıtlara geçti.

ABD ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 32,9 oranında daraldı ve tarihinin en büyük düşüşünü kaydetti. ABD'de beklentiler ekonominin yüzde 34 daralacağı yönündeydi.

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle azalan talep ve duran yatırımlar ekonomileri olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bugün Almanya'da açıklanan ve tarihe geçen yüzde 10,1'lik düşüşün ardından ABD'den çok daha olumsuz bir veri geldi.

TARİHİN EN BÜYÜK DÜŞÜŞÜ

ABD ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 32,9 daraldı ve bu rakam tarihin en büyük düşüşü olarak kayıtlara geçti.

ABD ekonomisinde şimdiye kadar üç aylık dönemler itibariyle yaşanan en büyük düşüş yüzde 10 ile 1958 yılında gerçekleşmişti. 2008'deki finansal krizde ise ekonomi dördüncü çeyrekte yüzde 8.4 küçülmüştü.

KORONAVİRÜS ETKİSİ

Koronavirüs pandemisi nedeniyle tüketici harcamalarında yaşanan çöküşün yanında yatırımlar, ihracat ve kamu harcamalarındaki düşüş ABD ekonomisinin tarihin en kötü çöküşünü tecrübe etmesine neden oldu.

Öte yandan ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre işsizlik haklarından yararlanma başvuruların sayısı da 25 Temmuz'da sona eren haftada 1 milyon 434 bin oldu. Beklenti 1 milyon 445 bin idi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN