ABD'de gergin seçim: Ulusal muhafızlar sokaklara indi

ABD'de gergin seçim: Ulusal muhafızlar sokaklara indi

ABD'de oy verme işlemleri devam ederken gergin bekleyiş de sürüyor. Kargaşa beklentisi nedeniyle Atlanta, Chicago ve Philadelphia şehirlerinde ulusal muhafızlar sokaklara konuşlandırıldı.

ABD tarihinin en gergin seçimleri için seçmenler sandık başına giderken ülkede de yaşanabilecek olaylara karşın sıkı tedbirleri alındı.

ABD'nin Atlanta, Chicago ve Philadelphia şehirlerinde ulusal muhafız birlikleri, seçim sonrası gösterilere karşı şehir merkezine konuşlandı.

RUSYA'DAN İDDİA: KAYBEDEN SOKAĞA ÇIKACAK

ABD'de bugün yapılacak başkanlık seçimlerinde mevcut başkan Donald Trump ve Demokrat Parti'nin başkan adayı Joe Biden yarışacak. Dünya ABD'de yapılacak seçime kilitlenirken, seçim öncesi ve sonrasında yaşanacaklar üzerine de birçok iddia gündeme gelmeye devam ediyor. Bu iddialardan biri de Rusya Dış İstihbarat Servisi Başkanı Narışkin'den geldi. Narışkin, "ABD'de seçim sonrası kaybeden tarafın, sonuçları kabul etmeyeceğini ve radikallerin sokağa çıkacağını düşünüyoruz. Ülkede sosyal kriz gittikçe derinleşecek" dedi.

whatsapp-image-2020-11-03-at-19-26-57.jpeg

Bazı stadyumlar oy verme merkezlerine dönüştürüldü.

Öte yandan başkanlık seçimleri için oy verme işlemleri devam ederken, Cumhuriyetçi Başkan Trump, Fox televizyonuna telefonla bağlanarak seçim gündemini değerlendirdi.

"ORTADA ZAFER OLUNCA İLAN EDERİZ"

Trump, seçim zaferini ne zaman kesin olarak ilan edebileceğine dair bir soru üzerine, "Ortada zafer olunca ilan ederiz. Oyun oynamaya gerek yok. Ancak ben kesinlikle kazanma şansımız olduğuna inanıyorum." ifadesini kullandı.

Seçimleri kazanmak için gerekli 270 delege sayısına rahatlıkla ulaşacaklarına inandıklarını belirten Trump, "İnsanlar bizim yaptığımız işlerden memnun. 2016'da olduğu gibi 306 delege sayısına ulaşacağımızı düşünüyorum." dedi.

"BIDEN'IN ZİHİNSEL KAPASİTESİ YOK"

Trump, Demokrat rakibi Joe Biden'a da yüklenerek, "Biden'ın başkan olmak için zihinsel kapasitesi yok. Zor zamanlar geçiriyor. Biden, başkanlık pozisyonunda olmamalı." yorumunda bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN