Son dakika! Bloomberg: Biden, 1915 olaylarına 'soykırım' olarak tanıyacağını iletti

Son dakika! Bloomberg: Biden, 1915 olaylarına 'soykırım' olarak tanıyacağını iletti

Son dakika haberi... Bloomberg, Biden'ın Erdoğan’a 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanıyacağını söylediğini iddia etti. Konuya ilişkin ABD Dışişleri’nden yapılan açıklamada, “Ermeni soykırımı ile ilgili olarak, yarın için bir açıklama bekleyebilirsiniz” ifadelerine yer verildi.

SELMAN CÖMERT | KARAR

ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında ilk telefon görüşmesi gerçekleşti. Bloomberg’in iddiasına göre görüşmede Biden, Erdoğan’a 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanıyacağını söyledi.

Biden, olayları 'soykırım' olarak nitelediği takdirde, 40 yıl sonra 1915 olaylarını bir soykırım olarak açıkça tanıyan ilk ABD başkanı olacak.

BEYAZ SARAY'DAN 'MÜTTEFİK'SİZ AÇIKLAMA

Beyaz Saray’dan Biden ve Erdoğan’ın telefon görüşmesiyle ilgili yapılan açıklamada, 1915 olaylarını 'soykırım' olarak kabul edeceğine ilişkin bir ifadeye yer verilmemişti.  

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada “Başkan Joe Biden bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüş ve işbirliği alanlarının arttırıldığı ve anlaşmazlıkların etkili bir şekilde yönetildiği yapıcı ikili ilişkilere duyduğu ilgisini iletmiştir. Erdoğan ile Biden, ikili ve bölgesel konuları ele almak üzere haziran ayındaki NATO Zirvesi'nde ikili görüşme yapma konusunda anlaştı” denildi.  

ABD DIŞİŞLERİ: YARIN BİR AÇIKLAMA BEKLEYEBİLİRSİNİZ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Vekili Jalina Porter, Washington'un yarın 1915 olaylarına ilişkin kararını açıklayacaklarını söyledi. 

Porter, düzenlediği basın toplantısında "Ermeni soykırımı ile ilgili olarak, yarın için bir açıklama bekleyebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Yetkili, konuya ilişkin daha fazla detay vermedi. 

ABD Başkanı Joe Biden, geçen yıl başkan adayı iken yaptığı 1915 olaylarıyla ilgili açıklamasında, olayları 'soykırım' olarak tanımlamış ve başkan seçilmesi halinde bu yöndeki bir Kongre tasarısına destek vereceğini ifade etmişti. 

 

 

 

NE YAŞANDI?

ABD Kongresi'nin 100'den fazla üyesi ABD Başkanı Joe Biden'ın 24 Nisan'da yapacağı açıklama öncesi mektup yazdı. Mektupta Biden'a 1915 olaylarını "Ermeni soykırımı" olarak resmen tanıması çağrısında bulunuldu.

Öte yandan ABD'nin prestijli gazetelerinden The New York Times, Biden'ın Ermeni iddialarından "Ermeni Soykırımı" olarak bahsedeceğini yazarken, Wall Street Journal da aynı iddiayı yazdı. Wall Street Journal, ayrıca durumun henüz kesinlik kazanmadığını da belirtti.

Biden’ın seçim vaatlerinden biri, sözde Ermeni ‘soykırımını’ tanıyacak olmasıydı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN