AB'den gerilimi artıracak Türkiye açıklaması: Zaman tükeniyor

AB'den gerilimi artıracak Türkiye açıklaması: Zaman tükeniyor

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell, Türkiye ile ilişkilerde dönüm noktasına yaklaştıklarını ifade ederek, “Zaman tükeniyor” dedi.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye’nin Kıbrıs konusundaki yaklaşımlarının gerginliği artırdığını belirterek, “Davranışının Avrupa Birliği ile ayrılığı artırdığını anlaması gerekli” dedi. 

“AB İLE AYRILIĞI ARTIRIYOR”

Reuters’ta yer alan habere göre, Borrell açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Türkiye’nin davranışının Avrupa Birliği ile ayrılığı artırdığını anlaması gerekli. Dışişleri bakanları böyle düşünüyor.

Olumlu gündeme dönmek için Türkiye’nin yaklaşımını değiştirmesi gerek. Avrupa Birliği Konseyi gelecek ay hangi yönde devam edileceğine ilişkin yöne karar verecek.

“DÖNÜM NOKTASINA YAKLAŞIYORUZ”

Zaman tükeniyor. Türkiye ile ilişkilerimizde dönüm noktasına doğru yaklaşıyoruz.

KARARLAR TÜRKİYE’NİN TUTUMUNA GÖRE ÇIKACAK

Aralık’ta yapılacak zirvede çıkacak kararların Türkiye’nin tutumuna bağlı olduğunu belirten Borrell, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de olumlu bir eylemde bulunmadığını ifade ederek bu durumun toplantıda ‘olumsuz gelişmeler’ olarak ele alındığını açıkladı.

ERDOĞAN'DAN KAPALI MARAŞ'A TARİHİ ZİYARET 

KKTC'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından adayı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile birlikte Kapalı Maraş'ı ziyaret etti. 

Erdoğan, Maraş'ı ziyaret eden ilk Cumhurbaşkanı olarak tarihe geçti. Türkiye, Kuzey Kıbrıs, Güney Kıbrıs, Yunanistan ve dünya medyası Maraş ziyaretini yakından takip etti. 

"EŞİ GÖRÜLMEMİŞ BİR PROVOKASYONDUR"

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı ise Erdoğan'ın ziyaretine tepki gösterdi. Maraş'ı 'işgal' altında gören bakanlık, Erdoğan'ın ziyaretinin BM Güvenlik Konseyi'nin 550 ve 789 No'lu kararlarına tamamen aykırı olduğunu ve bu durumu 'benzeri görülmemiş bir provokasyon' olarak kabul ettiklerini açıkladı.

KAPALI MARAŞ 8 EKİM'DE AÇILDI 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) sınırları içerisinde bulunan, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'ndan bu yana Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin aldığı karar uyarınca hem yerleşime hem de iskâna kapatılan Maraş kenti, 8 Ekim 2020 Perşembe günü itibarıyla yeniden açılmıştı.
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN