Adil Gül kimdir kaç yaşında nereli ve ne iş yapıyor? Ruslarla ilgili sözleri tepki çekti

Adil Gül kimdir kaç yaşında nereli ve ne iş yapıyor? Ruslarla ilgili sözleri tepki çekti

A&G Araştırma Şirketi’nin kurucusu Adil Gür, bir televizyon programında Ruslarla ilgili yaptığı açıklamanın ardından eleştiri oklarının hedefi hâline geldi. Adil Gür'ün Ruslarla ilgili söylediği sözler Twitter'da da TT oldu. Gür, yaptığı açıklamanın ardından özür diledi. İşte hayat hikâyesi…

‘Ayıdan post, Rus’tan dost olmaz. Ruslardan başka türlü dost olur sadece’ diyerek tepki çeken Adil Gür, daha sonra bir açıklama yaparak kamuoyundan ve Rus halkından özür diledi. Peki A&G Araştırma Şirketi’nin kurucusu Adil Gür kimdir, kaç yaşında, nereli ve ne iş yapıyor? İşte detaylar...

ADİL GÜR KİMDİR?

1965'te Malatya’da ailesinin ilk çocuğu olarak doğan Adil Gür'ün babası öğretmen, annesi ise ev hanımıdır. 4 kardeşi olan Adil Gür'ün ailesi Gür henüz 6 yaşındayken Malatya’ya taşındı. İlk ve ortaokulu Malatya’da okuyan Gür, Malatya İmam Hatip Lisesinden mezun olmasının ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni 15 senede tamamladı.

Üniversitede eğitimini sürdürürken 1987 yılında Araştırma şirketi Konda’nın sahibi Tarhan Erdem’in yanında çalışmaya başlayan Adil Gür, araştırma sektörüne anketör olarak girdi ve 1995'e dek çeşitli araştırma şirketlerinde yöneticilik yaptı. Adil Gür, 1995'te A&G Araştırma Şirketi’ni kurmasının ardından 1995-2015 tarihlerinde seçim tahminleri ile ismini duyurmayı başardı. Birçok siyasi ve sosyal içerikli araştırmalar yürüten Adil Gür, hemen hemen 3 yıldır Türkiye’nin çeşitli belediyeleri ile beraber Dünya Bankası ve Avrupa Birliği kaynaklı “Vatandaş Karnesi – Başkan Dinliyor” ismindeki projeyi yürüttü, vatandaş memnuniyetini arttırıcı çalışmalar yaptı.

Adil Gür, evli ve 1 kız, 1 erkek çocuk babasıdır.

ÖZÜR DİLEDİ

Katıldığı bir TV programında Ruslar’la alakalı yaptığı açıklamanın ardından gündem olan ve ‘Ayıdan post, Rus’tan dost olmaz’ diyen Adil Gür’e tepkiler artınca, Gür’den açıklama geldi. Gür, “Ruslardan başka türlü dost olur sadece” açıklamasının ardından özür diledi.

Yurttaşların 'kendi göbeğimizi kendimiz keselim' mesajını verdiğini ifade eden Adil Gür “Bizi önce Amerika aldattı, şimdi Rusya aldatıyor” diyerek, "Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur. Türk’ün dostu Kürt, Kürt’ün dostu Türk’tür. İkisi de ayağını denk alsın” açıklamasında bulundu. “Ayıdan post Rus’tan dost olmaz. Ruslardan başka türlü dost olur sadece” ifadeleriyle tepki çeken Gür, özellikle sosyal medyadan gelen tepkilerin ardından özür diledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN