Afşin Kum kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte kitapları...

Afşin Kum kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte kitapları...

Sıcak Kafa dizisinin aynı adla uyarlandığı kitabın yazarı Afşin Kum, edebi kişiliğiyle bilinse de asıl mesleği yazılım ve yönetim bilişimidir. Hobi olarak ud çalıp müzikle ilgilenir. İşte, Afşin Kum biyografisi...

Bilim kurgu türünde hikayeleriyle tanınan Afşin Kum, çeşitli mecralarda yayımlanan yazılarında ve çıkardığı kitaplarda fantastik öykülere yer verdi. Zira, 'Sıcak Kafa' adlı kitabıyla 2017 yılında 'En İyi Bilim Kurgu' ödülünün de sahibi oldu.

AFŞİN KUM'UN HAYAT HİKAYESİ

1972 yılında İzmir'de dünyaya geldi. 2021 yılı itibarıyla 49 yaşındadır.

Boğaziçi Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği ve Bilgi Üniversitesi'nde Sinema ve Televizyon bölümlerinden mezun oldu.

Afşin Kum, 1997 yılından günümüze kadar yazılımcı ve proje yöneticisi olarak çalıştı. Birçok yazarı bir araya getiren Afili Filintalar sitesinin kurucuları arasında yer aldı. Yazıları Afili Filintalar'da ve Ot dergisinde yayımlandı.

İlk romanı 'Sıcak Kafa' 2016 yılında, ikici romanı 'Kübra' ise 2020 yılında okurlarıyla buluştu.

20191017-155635.jpg

Afşin Kum, Sıcak Kafa romanı ile Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği (FABİSAD) tarafından Giovanni Scognamillo'nun onuruna düzenlenen GİO Ödülleri'nde 'En İyi Roman Ödülü'ne layık görüldü.

Verdiği bir röportajda, Sıcak Kafa'yı uzun yıllar zihninde şekillendirdikten sonra kaleme aldığını dile getirdi. Romanda ARDS hastalığı ve bu hastalığın insanların iletişimi etkilemesi söz konusudur.

Sıcak Kafa'nın hikayesi diziye uyarlanarak 2021 yılında Netflix'te yayınlanacak.

sicak-kafa-netflix-dizisi-oluyor-001.jpg

SICAK KAFA'NIN KONUSU NE?

Dünyayı pençesine almış bir delilik salgını. Konuşma yoluyla, zihinden zihne bulaşarak yayılan bir hastalık. Yıkılmanın eşiğine gelmiş uygarlık. Vaktiyle bu amansız hastalık üzerine çalışmış eski dilbilimci Murat Siyavuş, umutsuzluk içinde annesinin evine sığınmıştır.

Acımasız bir devlet kurumunun peşine düştüğünü öğrenince, evden çıkıp hayata karışmak ve salgının dönüştürdüğü dünyayla yüzleşmek zorunda kalır. Afşin Kum'un ilk romanı; akıl, dil, uygarlık, hayatın doğası ve boşlukta anlam arayışımız üzerine çarpıcı bir düşünce deneyi sunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN