Sıcak Kafa dizisi konusu ne, oyuncuları kimler, nerede çekiliyor? Haluk Bilginer sürprizi!

Sıcak Kafa dizisi konusu ne, oyuncuları kimler, nerede çekiliyor? Haluk Bilginer sürprizi!

Sıcak Kafa dizisi ne zaman başlayacak merak konusu oldu. Afşin Kum'un İstanbul distopyası 'Sıcak Kafa' kitabından uyarlanan iddialı yapım, içinde bulunduğumuz koronavirüs salgınına benzer bir hastalığın dünyayı etkisi aldığı bir dönemi anlatıyor. 2016 yılında yayımlanan kitap, GİO Ödülleri'nde 'En İyi Roman' seçildi. İşte dizi hakkında bilgiler...

Netflix'in yerli yapım hamlesi sürüyor. Yazar Afşin Kum'un ödüllü 'Sıcak Kafa' hikayesi, mini dizi olarak online platformda izleyenlerle buluşacak. Hazırlıkları devam eden yapımın oyuncuları da yavaş yavaş netleşiyor. Daha önce başrolde Haluk Bilginer'in yer alacağını duyuran yapımcı firma Tims&B'nin, deneyimli aktörün yerine Hakan Gerçek ile el sıkıştığı öğrenildi. Zira, 2019'dan beri peş peşe internet dizilerinde yer alan Haluk Bilginer, Exxen'de yayınlanan Şeref Bey dizisinde de başrolde oynamaya devam ediyor.

SICAK KAFA DİZİSİ NE ZAMAN, NEREDE YAYINLANACAK?

Online dizi-film platformlarında yerli yapımların sayısı hızla artıyor. Televizyon ekranlarında yayınlanan dizilerin içine düştüğü sarmal ve kronik sorunlar nedeniyle izleyici alternatif yapımlara ilgi gösteriyor.

Afşin Kum'un aynı adlı kitabından uyarlanan 'Sıcak Kafa' dizisi, 2021 yılı sonunda Netflix'te izleyenlerle buluşacak. Fantastik ve bilim kurgu türündeki dizinin kaç bölüm olacağı henüz bilinmese de 9-13 bölüm arası olacağı tahmin ediliyor.

mv5bowflzjrmmdutndayyi00y2uzlwi2mgmtm2eynmm4mdhlowjmxkeyxkfqcgdeqxvyndg4mjkzndk.jpg

SICAK KAFA DİZİSİ KONUSU NE?

Dizinin hikayesinde, kovid-19 hastalığına benzer bir salgının dünyayı ele geçirdiği bir dönem anlatılıyor. Fakat bu bir delilik salgını... Bu hastalık dil ve konuşma yolu ile yani iletişim kurdukça zihinden zihne yayılıyor. İnsan ilişkilerini dolayısıyla toplum düzenini değiştiriyor. Haliyle ekonomi, eğitim, iş dünyası ve benzeri şeyler de salgından etkileniyor. Kısaca dünya bu salgın hastalık nedeniyle bir kıyamete sürükleniyor. 

Salgından etkilenmeyen tek kişi ise zamanında bu amansız hastalık üzerine çalışmalar yapmış olan eski dilbilimci Murat Siyavuş. Hem anlatıcı hem de baş kahraman olarak karşımıza çıkıyor. Murat Siyavuş. Acımasızlığıyla ünlü Salgınla Mücadele Kurumu tarafından arandığını öğrenen Murat saklandığı kurtarılmış bölgeden kaçmak ve farklı gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalıyor. 

Murat nasıl salgından etkilenmedi? Salgının ona miras bıraktığı 'sıcak kafa'sının sırrı dizide ortaya çıkacak.

SICAK KAFA OYUNCULARI KİMLER?

Yapımcılığını Tims&B'nin üstlendiği, yönetmen koltuğunda Mert Baykal'ın oturduğu, hikayesi Afşin Kum'a ait olan Sıcak Kafa dizisi oyuncu kadrosunda; Hakan Gerçek, Osman Sonant, Gonca Vuslateri, Hazal Subaşı, Erdem Akakçe, Feriha Eyüboğlu, Tilbe Saran gibi isimler yer alacak.

5ba10117c03c0e16c087406a-270220211614414605b449ada2.webp

SICAK KAFA DİZİSİ NEREDE ÇEKİLİYOR?

Farklı hikayesiyle dikkat çeken dizinin çekimleri İstanbul'un çeşitli ilçeleri ve semtlerinde gerçekleştiriliyor. Bazı sahneler ise özel stüdyolarda yeşil perde önünde çekiliyor. Montaj esnasında yeşil zemine farklı görüntüler yerleştiriliyor.

SICAK KAFA DİZİSİ HANGİ KİTAPTAN UYARLAMA?

Netflix'te yayınlanacak fantastik ve bilim kurgu türündeki Sıcak Kafa dizisi, Afşin Kum'un bir İstanbul distopyası olan 'Sıcak Kafa' kitabından uyarlandı. 2016 yılında okurlarıyla buluşan eser, Türk sinemasına ve edebiyatına önemli katkıları olan Giovanni Scognamillo onuruna verilen GİO Ödülleri'nde 'En İyi Roman Ödülü' aldı.

sicak-kafa-netflix-dizisi-oluyor.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN