Ahmet isminin anlamı nedir?

Ahmet isminin anlamı nedir?

Türkiye’de en yaygın olarak kullanılan isimlerin arasında gelen Ahmet isminin anlamı, şükreden, beğenilmiş ve övülmeye değer demektir. Anlamı güzel olması nedeniyle Ahmet ismi uzun yıllardır erkek çocuklarına verilir.

Aileler, çocuklarına hem anlamlı, hem de Kur’an-ı Kerim’de geçmesini istediği bir isim vermek ister. Arapça kökenli olan Ahmet adı Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) isimlerinden biridir.

AHMET İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Minnettarlıkla anılmaya layık olan, çok övülen, çok methedilen kişi anlamını taşımaktadır. Bu anlamlarından ötürü birçok kişi çocuklarına Ahmet adını verir. Türkiye'de çok yaygın kullanılan Ahmet adı aynı anda Allah'a şükreden anlamını da taşır.

AHMET NE DEMEK?

Allah'a şükreden, beğenilmiş ve övülmeye değer demektir.

ahmet-isminin-anlami-nedirrrr.jpg

KUR’AN-I KERİM’DE GEÇER Mİ?

Ahmet adı Kur'an-ı Kerim'de geçiyor. Saf suresi 6. Ayette bulunan Ahmet ismi övgüye layık anlamına gelir.

İŞTE O AYET:

Hani Meryem oğlu İsa: ‘Ey İsrailoğulları! Ben, elinizdeki Tevrat'ı doğrulayan ve benden sonra gelecek olan, adı ahmed* olan bir rasulü müjdeleyen Allah'ın rasulüyüm.’ demişti. Fakat onlara beyyineler* getirince, onlar: ‘Bu, apaçık bir büyüdür.’ dediler.


وَإِذْ قَالَ عِيسَى ابْنُ مَرْيَمَ يَا بَنِي إِسْرَائِيلَ إِنِّي رَسُولُ اللَّهِ إِلَيْكُم مُّصَدِّقًا لِّمَا بَيْنَ يَدَيَّ مِنَ التَّوْرَاةِ وَمُبَشِّرًا بِرَسُولٍ يَأْتِي مِن بَعْدِي اسْمُهُ أَحْمَدُ فَلَمَّا جَاءهُم بِالْبَيِّنَاتِ قَالُوا هَذَا سِحْرٌ مُّبِينٌ


Ve iz kale isebnu meryeme ya beni israile inni resulullahi ileykum musaddikan li ma beyne yedeyye minet tevrati ve mubeşşiren bi resulin ye'ti min bagdismuhu ahmed, fe lemma caehum bil beyyinati kalu haza sihrun mubin.
 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN