AK Parti kongresinde kavga: Liste reddedilince salon birbirine girdi

AK Parti Isparta İl Kongresi'nde Genel Merkez'in adayına rakip olan Salim Nuri Güntaç'ın listesi gerekçe gösterilmeden reddedilince salonda kavga çıktı.

AK Parti Isparta İl Kongresi'nde ikinci adayın listesi gerekçesiz reddedilince salonda kavga çıktı.

Hafta sonu AK Parti Isparta İl Kongresi’nde yaşanan kavgada çekilen görüntülerde, partililerin birbiriyle kavga ettiği görüldü. Kısa zamanda büyüyen olaylar polisin müdahalesiyle güçlükle bastırabildi. Isparta Işıkkent Spor Salonu'nda yapılan kongrede, konuşmaların tamamlanmasının ardından seçim için adaylık listeleri divana sunuldu. Genel merkezin adayı ve mevcut il başkanı Osman Zabun'a rakip olarak çıkan Salim Nuri Güntaç'ın başkanlığındaki rakip listenin divan başkanı Kasım Bostan tarafından kabul edilmemesi üzerinde salonda büyük bir gerginlik ve yer yer kavgalar yaşandı.

SEÇİME TEK LİSTEYLE GİDİLDİ

Kavga polisin müdahalesiyle güçlüklü bastırılabildi. Yaşanan kavganın ardından yapılan tek listeli seçimlerde Osman Zabun, kullanılan 445 oyun 387'sini alırken, 58 oy geçersiz sayıldı.

ERDOĞAN: KONGRELERİMİZİ ERTELİYORUZ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni tedbirler kapsamında kongrelerin bu haftadan itibaren erteleneceğini söyledi. Erdoğan açıklamasında şöyle dedi:

"Salgınla mücadeleye destek vermek için önümüzdeki haftadan itibaren kongrelerimizi erteliyoruz. Yeni kongre tarihlerimizi salgının seyrine göre belirleyeceğiz. Bu haftaki kongrelerimizi, hazırlıklarını önceden tamamladığımız için temizlik, maske, mesafe ve diğer tüm kurallara azami riayetle yerine getiriyoruz."

İlgili Haberler