Akşener'den Çin'in küstah açıklamasına tepki: Bu tehditler bize sökmez

Çin Büyükelçiliği'nin 'küstah paylaşımı'na tepki gösteren İYİ Parti lideri Akşener "Bu tehditler bize sökmez. Biz, bu mücadeleyi bugün Türkiye'de bu kürsüden veririz. Yarın, gün gelip de iktidar olduğumuzda uluslararası toplumu karşınıza diker, öyle veririz" dedi. Akşener, emekli amirallerin yayımladığı "Montrö bildirisi" hakkında da konuştu: Sonuçta ne oldu? İktidar darbe edebiyatıyla milletin dertlerini dört gün daha konuşmaktan kurtuldu. Kimsenin çıkıp da iktidarın değirmenine su taşımasın

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis Grup Toplantısı'nda konuştu. Çin'in Ankara Büyükelçiliği'nin 'küstah paylaşımı'na tepki gösteren Akşener "Bu tehditler bize sökmez. Biz, bu mücadeleyi bugün Türkiye'de bu kürsüden veririz.

Yarın, gün gelip de iktidar olduğumuzda uluslararası toplumu karşınıza diker, öyle mücadele veririz. Ama bu mücadeleden asla vazgeçmeyiz. Ve o pis elinizi, Uygur'un sinesinden çekene kadar da mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Bunu böyle bilesiniz" diye konuştu.

"SAYIN ERDOĞAN BU ŞEKİLDE DEVLET YÖNETİLMEZ"

Bir kez daha amiraller bildirisi hakkında konuşan Akşener, şunları kaydetti: "Son dönemde bir modadır, aldı başını gidiyor. 'Gece vakti ortalığı karıştırma' modası. İstifa eden bakan mı dersin, görevden alınan bürokrat mı. Geceye uykusu kaçan, 'Acaba ne yapsam da ortalığı karıştırsam' diye iş başına geçiyor.

Nitekim bu modanın son örneği, emekli amirallerden geldi. 104 emekli amiral bir bildiri paylaştı. Sonuçta ne oldu? İktidar, darbe edebiyatıyla 4 gün daha milletin derdini konuşmaktan kurtuldu. Öfke krizleri geçirecek küçük ortağa da yeni bir malzeme çıktı. 'Darbe olur mu olmaz mı' tartışması, bebek mamasını askıdan indirmiyor. Yanlışları söyleyen herkesi 'hain' ilan eden bu çarpık zihniyet, tencereleri kaynatmıyor. Sayın Erdoğan, bu şekilde devlet yönetilmez.

ERDOĞAN'DAN BAHÇELİ'YE UYARI

Bahçeli konusunda da Erdoğan'ı uyaran Akşener, şu ifadeleri kullandı: "Bahçeli yakında deniz kuvvetlerinin de kapatılmasını isterse şaşırmayın. Allah Sayın Erdoğan'ın yardımcısı olsun. Dün şerefsiz dediğine bugün mübarek deyip, dün mektup yazıp iktidarı uyarın diye yalvardıklarına bugün şerefsiz diyebilen tutarsız duruş ve söylemleriyle ülkeyi germekten başka fonksiyonu olmayan birinin üstünde gereğinden fazla durmak istemiyorum. Erdoğan'ı buradan uyarıyorum küçük ortağın gazına gelip bildiri imzalayan amirallere abuk sabuk cezalar verdirmeye çalışma."

Akşener'in açıklamaları şöyle: 

"Son dönemde bir modadır aldı başına gidiyor, 'gece vakti ortalığı karıştırma modası.' İstifa eden bakan mı dersiniz, görevden alınan bürokrat mı, feshedilen anlaşmalar mı... Gece uykusu kaçan 'Ne yapsam da ortalığı karıştırsam' diye iş başına geçiyor. Bu modanın son örneği olarak Cumartesi gece yarısı 104 emekli amiral bir bildiri paylaştılar.

İktidar darbe edebiyatıyla 4 gün daha milletin dertlerini konuşmaktan kurtuldu. Salı günleri partisinin grubunda konuşacak grubunda konuşmakta zorlanan küçük ortağa yeni bir malzeme çıktı. 'Biz söz de karar da milletindir' diyenleriz. Vesayetin üniformalısına da, cübbelisine de, lacivert takımlısına da karşı durduk. Durmaya devam edeceğiz.

"BU İNSANLARIMIZIN SESİNİ DUYAN YOK"

Millet seni oraya sarayda sefa sür diye oturtmadı. Allah aşkına bir kez olsun eşin, dostun, yandaşın yerine milletimize faydan olsun. Geçen hafta Konya'da, geçtiğimiz hafta sonu da Hakkari'deydik. Milletimizin dertlerini dinledik. Hakkari'de kapanan sınır kapıları yüzünden ticaret durmuş, vatandaş şikayet ediyor. Bir eczacı kardeşime 'askıda mama kampanyası var mı' dedim, 'var' dedi. Veresiye defterinde liste uzadıkça uzuyor. Ayakkabıcı dükkanında, 'siftah yapmadım, 20 yılda kazandığımızı 2 yılda erittik, dayanacak gücümüz kalmadı' dedi. Bu insanlarımızın sesini duyan, çare sunan yok.

"SAYIN ERDOĞAN ÜLKE BÖYLE YÖNETİLMEZ"

Bu durumun artık şakası yok. Yokluk içinde yitip giden hayatlardan bahsediyorum. Herkesin bir şeyi çok iyi anlaması lazım. 'Darbe olur mu olmaz mı' tartışması, bebek mamasını askıdan indirmiyor, amirallerin rütbeleri sökülsün mü sökülmesin mi polemiği çaresiz gençlerimize iş bulmuyor. Sayın Erdoğan, böyle devlet yönetilmez, anlamsız polemiklerle uğraşacağına Piraye'yi ve Hasan'ı dinle. Mağdur edebiyatından siyaset devşirmeye çalışacağına, bugün yarın dükkanı kapatacağım diyen Hasan kardeşimi dinle."

AKŞENER'DEN ÇİN TEPKİSİ

Akşener, Çin'in Ankara Büyükelçiliği'nin Yavaş ve kendisinin Barın kentinde 1990 yılında yaşananlarla ilgili paylaşımlarına verdiği cevabı da eleştirdi: 

"Birader bunun anlamı ne? 'Çin tarafı haklı tavrını saklı tutuyor.' Buyur buradan yak. Birader buyur bekleriz. Bak sen hele. Adresimiz bellidir" diyen Akşener, "Bizim herhangi bir ülkenin egemenliği ile ilgili sorunumuz yok. Ama Çin'in Uygur kardeşlerimize yaptığı zulümle ilgili çok büyük bir sorunumuz var. O pis elinizi Uygur’un sinesinden çekene kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz, bunu da böyle bilesiniz."

Çin'in Ankara Büyükelçiliği'nin açıklamasında “Xinjiang (Sincan) Uygur Özerk Bölgesi, Çin toprağının ayrılmaz bir parçasıdır. Bu dünyaca kabul edilen ve tartışılamaz bir gerçektir. Çin tarafı, herhangi bir kişi veya gücün Çin’in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne herhangi bir şekilde meydan okumasına kararlılıkla karşı çıkmakta ve bunu şiddetle kınamaktadır. Çin tarafı, haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır" ifadeleri yer almıştı.

 


 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN