ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES/3 soru ve cevap anahtarı yayınlandı mı?

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES/3 soru ve cevap anahtarı yayınlandı mı?

ALES sınavına giren binlerce aday heyecanla sonuçların açıklanacağı tarihi araştırmaya başladı. Bugün (17 Kasım 2019) Ales/3 sınavına giren adaylar 12 Aralık 2019'da ÖSYM tarafından açıklanan sonuçları öğrenebilecek. İşte ALES/3 ile ilgili detaylar...

ALES/3 sınavı bugün gerçekleştirildi. Sınava giren binlerce kişi sonuçların ne zaman açıklanacağını, soru ve cevap anahtarının ne zaman erişime açılacağını merak ediyor.

ALES SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından ALES soru ve cevapları henüz yayınlanmadı. ALES soru ve cevaplarının bu hafta içerisinde kurum tarafından adayların erişimine açılması bekleniyor.

2019 ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

17 Kasım 2019 Pazar günü uygulanan ALES/3 sınavı sonuçları, 12 Aralık 2019 tarihinde açıklanacak.

ALES SONUÇLARI SORGULAMA

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'ndan sonuçlarla ilgili şu açıklama geldi;

"Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U.Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. Sonuç bilgileri, Türkçe ve İngilizce olacak. Sonuçlarda, adayların sınavın bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları yer alacak."

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN