Almanya İçişleri Bakanlığı: Aşırı sağcı terör tehdidiyle karşı karşıyayız

Almanya İçişleri Bakanlığı: Aşırı sağcı terör tehdidiyle karşı karşıyayız

Almanya İçişleri Bakanı Maiziere, ülkenin "aşırı sağcı terör" tehdidiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Güvenlik güçlerinin, sığınmacı dostu Belediye Başkanı Reker'in uğradığı saldırıyı da öngördüğü ortaya çıktı.

Almanya İçişleri Bakanlığı ve Federal Emniyet Teşkilatı, ülkede yabancı düşmanlığı kaynaklı saldırıların artabileceğini belirterek uyarılarda bulundu. Deutsche Welle'in aktardığına göre, Alman emniyeti, mülteciler ve gurbetçilerin yanısıra sığınmacılara yardım eden kişi ve kuruluşların da saldırılara maruz kalmasından endişe duyduğunu belirtti.

Emniyet teşkilatının, Köln Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Henriette Reker'in uğradığı bıçaklı saldırı öncesinde bir toplantı yaptığı ve hazırlanan raporda ırkçı saldırıların artabileceğinin öngörüldüğü kaydedildi.

Aşırı sağcı terör tehdidi

Dış görünüşü sığınmacıyı andıran herkesin saldırıya uğrayabileceği belirtilirken, İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, "Henüz aşırı sağcı bir terörden bahsedemem. Ama böyle bir tehlike var ve biz de bunu göz önünde bulunduruyoruz" ifadesini kullandı. Maiziere ayrıca mültecilerin kaldığı yerlere yönelik saldırılarda ciddi bir artış olduğunu belirtti.

Irkçı saldırılar iki kat arttı

Federal Emniyet Taşikilatı, raporunda bu yıl aşırı sağcılar tarafından mülteci yurtlarına düzenlenen saldırıların syaısını 461 olarak açıkladı. Bu sayının, bir önceki yıla göre iki kat fazla olduğu belirtildi.

Teşkilat saldırgan profilini de analiz etti. Buna göre şimdiye dek soruşturma açılan 228 şüphelinin 14'ü daha önce 2-3 kez bu tür suçlar işlemiş. 167 şüpheli ise saldırı yapılan yerde yaşayanlardan oluşuyor, 38'si ise olay yerine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki bölgelerden geliyor.

Saldırganların çoğunun 20-25 yaşları arasında olduğu ve genelde alkol etkisinde bulunmadıkları tespit edildi. Saldırganların yüzde 42'si yalnız başına, yüzde 49'u ise 2 ila 5 kişi arasında değişen bir grupla hareket ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN