Almanya, Yunanistan'daki bin 500 mülteciye daha kapılarını açacak

Almanya, Yunanistan'daki bin 500 mülteciye daha kapılarını açacak

Yunanistan'ın Midilli adasındaki Moria kampında çıkan yangının ardından, zor durumdaki mültecilerden bin 500'ünün Almanya tarafından kabul edileceği duyuruldu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Yunan adalarından yaklaşık bin 500 göçmen daha almayı kabul ettiklerini, konuyla ilgili olarak Yunan hükümetiyle görüşüldüğünü açıkladı.

Almanya'nın girişimiyle geçen hafta aileleri olmayan 400 mülteci çocuğun 150'sinin Almanya’ya 100'ünün Fransa ve geri kalanlarının 11 Avrupa ülkesi tarafından alınacağı konusunda anlaşma sağlanmıştı. Yunanistan'ın Midilli adasında bulunan sığınmacı kampı Moria'da çıkan yangın sonrası sokakta kalan sığınmacıların durumu konusunda Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), adada "insani acil durum" yaşandığını belirterek, Avrupa ülkelerini "derhal harekete geçmeye" çağırmıştı.

Yaklaşık 2 bin 750 kişilik kapasiteye sahip Moria kampında 13 bin mülteci yaşıyordu. Somalili bir mültecide koronavirüs tespit edilmesinin ardından kamp eylül ortasına kadar karantinaya alınmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN