Alparslan Türkeş'in çocukları rakip oldu! O partilerden milletvekili adayı seçildiler: İşte o partiler

Alparslan Türkeş'in çocukları rakip oldu! O partilerden milletvekili adayı seçildiler: İşte o partiler

MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş, milletvekili adaylığı için İYİ Parti'ye katıldı. Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş ise AK Parti'den aday gösterildi. Detaylar haberimizde...

Yaklaşan genel seçimler öncesinde, siyasi partiler milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etmeye devam ediyor. İYİ Parti de bu kapsamda 28. dönem milletvekilleri aday listesini Yüksek Seçim Kurulu'na sundu. Aday listesi arasında MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş Taş da yer aldı ve Adana'dan 1'inci sıradan milletvekili adayı olarak gösterildi. 

TÜRKEŞ'İN OĞLU TUĞRUL TÜRKEŞ İSE AK PARTİ'DE

tuğrul türkeş

Alparslan Türkeş'in çocuklarından Tuğrul Türkeş, AK Parti Ankara 1. Bölge 1. sıradan milletvekili adayı olarak gösterildi. Diğer taraftan, Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş Taş ise İYİ Parti Adana'dan 1. sıradan milletvekili adayı oldu. Bu iki ismin farklı partilerden aday gösterilmesi siyasi arenada dikkat çekici bir gelişme olarak karşılandı.

AYYÜCE TÜRKEŞ KİMDİR?

ayyüce türkeş

Ayyüce Türkeş, Türk iş insanıdır. Alparslan Türkeş'in kızı ve Tuğrul Türkeş'in kardeşidir. 1976 yılında Ankara'da doğdu. İlkokulu TED Ankara Koleji'nde okudu ve lise eğitimini American Collegiate Institute'de tamamladı. Lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde aldı. Ardından ABD'de Georgetown Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler dalında yüksek lisansını tamamladı.

İş hayatına 2002 yılında Goldman Sachs'ta başladı. Daha sonra, Türkiye'de faaliyet gösteren birkaç finans şirketinde çalıştıktan sonra, 2010 yılında Avaus Consulting adlı dijital pazarlama ve reklam ajansını İstanbul'da kurdu. Avaus Consulting, bugün Türkiye'nin önde gelen dijital pazarlama ajanslarından biri olarak kabul edilmektedir.

Ayyüce Türkeş aynı zamanda bir sosyal girişimci ve kadın hakları savunucusudur. Kadınların iş dünyasındaki konumunu güçlendirmeye yönelik pek çok proje ve organizasyonda yer almaktadır. Bunun yanı sıra, eğitim ve sağlık alanındaki projelerde de aktif rol almaktadır.

TUĞRUL TÜRKEŞ KİMDİR?

tuğrul türkeş

Tuğrul Türkeş, Türk siyasetçi ve iş insanıdır. 1 Ekim 1977 tarihinde Ankara'da doğdu. Babası Alparslan Türkeş, Türk milliyetçiliği hareketinin önde gelen isimlerinden biriydi. Annesi Seval Hanım'dır. İlkokulu TED Ankara Koleji'nde okudu. Ortaokul ve lise eğitimini ise Marmara Koleji'nde tamamladı. Yükseköğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde tamamladı.

Siyasi hayatına 2002 yılında Doğru Yol Partisi'nde başladı. 2007 yılında DYP ile Demokrat Parti'nin birleşmesi sonucu kurulan Demokrat Parti'nin (DP) Genel Başkan Yardımcısı oldu. 2015 yılında ise DP Genel Başkanlığı görevini üstlendi. 24 Haziran 2018 seçimlerinde Ankara Milletvekili olarak seçildi. Aynı zamanda Hürriyet Gazetesi'nde köşe yazıları yazmaktadır.

Tuğrul Türkeş aynı zamanda bir iş insanıdır. Türkeş, 2006 yılında kurduğu Tera Grup bünyesinde inşaat, enerji, turizm ve tarım sektörlerinde faaliyet göstermektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN