Amazon'dan kartlı alışveriş dönemini bitiren sistem

Amazon, kartlı ve paralı ödeme dönemini kapatan yeni bir sistem geliştirdi. Parmak izi, avuç içi damar ve çizgi bilgilerini kartla ilişkilendiren yeni ‘Amazon One’ tarayıcısı ile sadece elle ödeme yapılabilecek.

KARAR.COM

Amazon One tarayıcısı, kullanıcının avucunun görüntüsünü kaydediyor ve yaklaşık bir saniye kadar kısa bir sürede el ile ödeme yapılabilmesini sağlıyor.  

Ürün ilk başlarda Amazon'un Seattle'daki iki fiziksel mağazasında test edilecek. Onaylanması durumunda başka mağazalarda da satışa sunulacağı ve şu an "birkaç potansiyel müşteriyle aktif görüşmelerde bulunulduğu" açıklandı.  

Amazon, ilerleyen zamanlarda sistemin stadyum ve AVM gibi toplu yerlere giriş ile işe girişlerde kullanılan kartlar yerine kullanılabileceğini duyurdu.  

Açıklamada, “Amazon One'ın perakende mağazalarımızın ötesinde geniş bir uygulanabilirliğe sahip olduğuna inanıyoruz" denildi.  

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN