İki kişide görüldü! Beyaz Saray'da gizemli hastalık

Beyaz Saray, "Havana sendromu" olarak adlandırılan iki gizemli rahatsızlık vakasının araştırıldığını açıklandı. Kişilerde baş dönmesi ve uykusuzluk gibi semptomlara yol açan hastalığın daha önce de görüldüğü belirtildi.

İlk kez 2016'da Küba'da görev yapan diplomatlarda görülen ve "Havana sendromu" olarak adlandırılan gizemli rahatsızlığın Beyaz Saray'da görüldüğü açıklandı. Kişilerde vertigo ve insomniya gibi semptomlara yol açan hastalığın, Beyaz Saray'ın Ellipse adlı kısmında görev yapan bir Ulusal Güvenlik Konseyi yetkilisini etkilediği belirtildi. 2017'de görülen hastalığın Küba tarafından düzenlenen gizemli sonik saldırı olduğu iddia edilmişti. Küba hükümeti ise bu iddiaları yalanlamıştı. 

HEM BEYAZ SARAY'DA HEM DE VIRGINIA EYALETİNDE GÖRÜLDÜ

Bir başka vakaya da Virginia eyaletinde, köpeğiyle yürüyen başka bir Beyaz Saray yetkilisinde rastlandığı aktarıldı.

CNN'e konuşan bir Beyaz Saray yetkilisi, Amerikan kamu görevlilerinin sağlığının kendileri için öncelik olduğunu ve söz konusu vakaların detaylıca araştırıldığını kaydetti.

Ayrıca haberde, Pentagon'un söz konusu olaylar hakkında bu ay başında Senato ve Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitelerini bilgilendirdiği bildirildi.

HAVANA SENDROMU NEDİR?

Kanada'nın Havana Büyükelçiliğinde görevli personelde 2017 ilkbaharında "Havana sendromu" olarak adlandırılan gizemli rahatsızlığın yol açtığı baş dönmesi ve baş ağrısı gibi şikayetler görülmeye başlanmıştı.

ABD'nin Küba'daki büyükelçiliğinde görevli 21 personelde de benzer şikayetler görülmüş, Washington yönetimi Eylül 2017'de ülkede ikinci derecedeki personelinin büyük bölümünü geri çekmişti.

Küba'da görevliyken gizemli rahatsızlığa yakalanan Kanadalı diplomatlar, Ottawa hükümetine 21,1 milyon dolarlık tazminat davası açmıştı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Blinken'den Ukrayna ziyareti: Bay Putin'in amaçlarını bilmiyoruz
ABD'den sonra NATO da Afganistan'dan çekiliyor
Hayvan deneylerindeki korkunç rakamlar! 192 milyondan fazla hayvan...

Dünya Haberleri