Blinken'den Ukrayna ziyareti: Bay Putin'in amaçlarını bilmiyoruz

Blinken'den Ukrayna ziyareti: Bay Putin'in amaçlarını bilmiyoruz

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, gelecek hafta Kiev'i ziyaret edecek. Ziyaret öncesi basına demeç veren Rusya ile Ukrayna arasındaki kriz için "Şu anda Ukrayna sınırındaki asker yığınağı, Rusya'nın (Kırım'ı) işgal ettiği 2014 yılındakinden daha fazla. Bay Putin'in amaçlarını bildiğimizi söyleyemem" yorumunda bulundu.

ABD ile Rusya arasındaki Ukrayna krizi sürerken, ABD'den ziyaret hamlesi geldi. 

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Amerikan CBS kanalına verdiği röportajda Ukrayna'daki son gelişmeleri görüşmek üzere bu ülkeye gideceğini teyit etti.

"2014'TEN ÇOK DAHA FAZLA"

Blinken şunları kaydetti: "Şu anda Ukrayna sınırındaki asker yığınağı, Rusya'nın (Kırım'ı) işgal ettiği 2014 yılındakinden daha fazla. Bay Putin'in amaçlarını bildiğimizi söyleyemem. Onun yapmayı ya da yapmamayı seçebileceği pek çok husus var."

Son günlerde Rus askerlerinin geri çekilme sürecini de yakından takip ettiklerini kaydeden Blinken, ABD'nin Ukrayna'ya verdiği desteği bir kez daha yineledi.

NE OLMUŞTU?

Rusya, 6 Nisan'da Rus ordusunun savaşa hazırlık durumu ile ilgili denetimlere başlandığını, çeşitli bölgelerde taktik tatbikatlar yapılacağını duyurmuştu.

Bunun ardından Rusya'nın Kırım ve Ukrayna sınırında askeri yığınak yaptığı bildirilmiş, gönderilen Rus askeri sayısının 100 binden fazla olduğu belirtilmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı, 22 Nisan'da ülkenin güney ve batı askeri bölgelerindeki birliklerin tatbikatlarının sona erdiğini ve askerlerin geri çekileceğini açıklamıştı.

ABD yönetimi, gerilimin ilk gününden itibaren Kiev ile yakın temas halinde olmuş ve bu ülkeye açık desteğini ortaya koymuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN