Ukrayna'da batığa saplanan Rus ordusunun komutanı her şeyi itiraf etti! Rusya başı çürümüş bir balığa benziyor...

Gün geçtikçe ağır kayıplar vermeye devam eden Rusya, kendi içinde kırılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Bahmut'ta yaşadıkları hezimeti hakaretlerle anlatarak tekrardan gündeme gelen Wagner patronu bu kez de, "Bizde Savunma Bakanlığı yerine Entrika Bakanlığı var." diyerek hükümeti bir kez daha eleştirdi.

Ukrayna Rusya savaşında gün geçtikçe daha da batan Ruslar, büyük kayıplar vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Bahmut'taki hezimeti hakaretler savurarak anlatan Wagner patronu, bu kez de savunma bakanlığını ve onları yönetenleri eleştirdi.

Wagner paralı askerler grubunun başkanı Yevgeny Prigozhin, Moskova'nın ne yaptığını bilmediğini ve başı çürümekte olan bir balık olduğunu söyledi. Cephane tedariki konusunda hükümeti oldukça sert bir şekilde hakaretler ile eleştiren Wagner, "Cephane olmazsa gideriz." dedi.

'KOŞARAK KAÇTILAR'

Wagner patronu, Kremlin'in generallerini eleştirirken onların bölgeye sevk ettikleri askerlerin de 'ellerinden geldiği kadar hızlı koşarak" kaçtıklarını iddia etti. Son dönemlere kadar Vladimir Putin'in yakın destekçilerinden biri olarak bilinen Prigozhin, suyun kaynamaya başladığını ve komuta zincirinin de çürümekte olan bir balığa benzemeye başladığını söyledi.

'CEPHANE OLMAZSA GİDERİZ'

Moskova'dan mevzilerini terk etmeleri halinde 'vatana ihanetten' yargılanacaklarını belirten bir emir aldıklarını da söyleyen Prigozhin, bu uyarıları dikkate almadı ve cephane olmazsa gidecekleri sözünü verdi. Öte yandan, Savunma Bakanlığını ise kendilerine cephane sağlamamak ile suçladı.

'ASIL HAİN KİM?'

Prigozhin, Savunma Bakanlığı komutasındaki ordunun cephe hattını açıkta bırakarak Ukraynalılardan 'ellerinden geldiği kadar hızlı' kaçtıklarını söylerken aldıkları emirde mevzilerini terk etmeleri halinde vatandan ihanetten yargılanacaklarına ise cevap olarak, "Cephane olmazsa gideriz. Ve buradaki asıl hainin kim olduğu sorusunu sorarız..." dedi.

Bakanlıktan defalarca kez cephane talep ettiklerini fakat hiçbir yardım almadıklarını da söyleyen Wagner patronu, paralı askerlerden ve hükümlülerden oluşan ordusunu da bölgeden tamamen çekmek ile hükümeti tehdit etti.

"HER KOYUN KENDİ BACAĞINDAN ASILIR"

Bir diğer yandan, Savunma Bakanlığının niteliksizliğine vurgu yapmak için, "Bizde Savunma Bakanlığı yok, Entrikalar bakanlığı var." dedi. Verilen kararların böyle saçma olması durumunda da bunlardan askerlerin değil onların başındakilerin suçlu olacağını belirten Prigozhin, "Her koyun kendi bacağından asılır... böyle kararlar verilirse askerler gider çünkü boşuna ölmenin anlamı yok." dedi.

O anlar ise kameralara böyle yansıdı.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Adamlarını kaybeden Wagner patronu Rus askeri liderine küfür etti: Rusya'nın cephede çöküş görüntüleri

Dünya Haberleri