Asgari ücrette son viraj! 2023 zammı için teklif verildi: Ya bu rakam olacak, ya da yokuz dediler! İşte heyecanlandıran yeni asgari ücret rakamı

Milyonlarca insan asgari ücret ile ilgili yaşanacak gelişmeleri merakla takip ediyor. Peki asgari ücret ne kadar zamlanacak? Tüm detaylar haberimizde.

İnsanların gündeminde asgari ücret görüşmeleri yer alıyor. Üçüncü toplantı ardından insanlar merakla asgari ücretin ne kadar olacağını araştırmaya başladı. Peki asgari ücret rakamı ne kadar belirlendi? Asgari ücret teklifi ne kadar? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ

Asgari ücret rakamının belirlenmesi için yapılan üçüncü toplantı da sona erdi. Türk-İş asgari ücretin 9 bin TL altında olmaması gerektiğini söyledi. Ergün Atalay konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı; '20 günlük sürecin ardından üçüncü toplantı da bitti. Ayın 1'inde dedik ki Türk-İş 40 senedir araştırma içinde. Yoksulluk, açlık bununla ilgili 40 senedir araştırma yapan uzman arkadaşlarımız var. Ayın 1'inde açlık sınırı 7 bin 785, yoksulluk sınırı ise 10 bin TL. Bunu söyledik. 20 gündür Türk-İş 7 bin 785 TL teklif yaptı deniyor. Biz bunu söylemedik. Yukarıdaki toplantıda Bakan Bey'e de söyledim, komisyona da. Resmi teklifimiz 9 bin TL, bu rakam verilirse imza atarız, yoksa hiçbir şekilde bu meselenin içinde Türk-İş olmayacak.' Bu açıklamalar doğrultusunda eğer Türk-İş'in 9 bin TL asgari ücret teklifinin kabul edilmesi halinde yüzde 60 üzerinde zam verilmiş olacak. Üçüncü toplantı sonrasında da Türk-İş'in 9 bin TL altında bir rakam için masada olmayacağız sözleri doğrultusunda bir anlaşmaya varılamadı ve asgari ücret belli olmadı. TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç toplantıya katıldı ancak toplantı bitiminde herhangi bir açıklamada bulunmadı. Türk-İş Genel Sekreteri olarak görev yapan Pervul Kavlak asgari ücretin üçüncü toplantı sonrasında kesinleşmesini bekliyordu. Basın mensuplarının sürekli mesaj attığını, külliyede bir hazırlık olduğunu söylediklerini, dileklerinin de bu yönde olduğunu, insanların merak ve umut içinde beklediğini, onların umutlarının boşa çıkmayacağı bir rakam belirlenmesi gerektiğini belirtti.


SON SÖZ ERDOĞAN'DAN GELECEK

Üçüncü toplantı sonrasında da net bir rakam belirlenemedi ve toplantı esnasında konuşulan konuların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a götürüleceği, son sözü ise Recep Tayyip Erdoğan'ın söyleyeceği biliniyor.

GÜNÜMÜZDE ASGARİ ÜCRET RAKAMI 5 BİN 500 TL

2022 senesinde ilk zam ile birlikte asgari ücret 4 bin 253 TL, diğer zam sonrasında ise yüzde 30 zam yapılarak 5 bin 500 TL oldu. Aynı zamanda 2022 senesinin başında damga vergisi ve asgari ücrete kadar çalışan vatandaşlar için gelir vergisi sistemi de kaldırılmıştı. Asgari ücret işçi, işveren, hükümetin beş temsilcisi olan kişilerden toplam 15 kişiden oluşan bir ekibin Asgari Ücret Tespit Komisyonu oluşturması sonrasında belirleniyor. Asgari ücretin belirlenmesi için komisyon 4 kere toplantı yapıyor. İlk toplantı Bakanlıkta, son toplantı yine Bakanlıkta yapılıyor. Bakanlık tarafından belirlenen üyelerden biri toplantıya başkanlık ediyor. En az 10 üye katılımı ile de oy çokluğu sonrasında karar veriliyor. Oylar eğer eşit olursa başkan hangi tarafta ise o tarafın kararı geçerli sayılıyor. 

İlgili Haberler

Asgari ücret için gözler bugüne çevrildi! İşverenler maliyetin azaltılabilmesi için destek istiyor
Açıklanmasına saatler kalmışken Bakan Bilgin'den asgari ücret için heyecanlandıran paylaşım

Ekonomi Haberleri