Açıklanmasına saatler kalmışken Bakan Bilgin'den asgari ücret için heyecanlandıran paylaşım

Açıklanmasına saatler kalmışken Bakan Bilgin'den asgari ücret için heyecanlandıran paylaşım

Doğrudan 7 milyon dolaylı yoldan ise ise tüm Türkiye'yi ilgilendiren gün geldi çattı. 2023 asgari ücret rakamının bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. Dün, partisinin grup toplantısı sonrası, "Görüşmeler devam ediyor" diyen Bakan Bilgin'den yeni bir paylaşım geldi. Bilgin, sosyal medya hesabında, "Siz üretin, biz enflasyonla mücadele ederiz… Sıradaki Dosya: Asgari Ücrete Azami Fedakârlık!" ifadelerini kullandı.

2023 asgari ücreti için beklenen gün geldi. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 asgari ücret rakamını açıklaması bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde TÜRK-İŞ teklifini 9 bi lira olarak açıklamış başkan Ergün Atalay ise, "Türk- İş’in resmi teklifi 9 bin TL, verirlerse masaya oturur imzalarız, vermezlerse o meselenin içinde olmayız" ifadelerini kullanmıştı.

Asgari ücret ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün partisinin grup toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bugün açıklama olur mu, bekleyelim mi?" sorusuna "Beklemeye devam" yanıtını vermişti.

ASGARİ ÜCRET 9 BİN LİRA OLUR MU?

Erdoğan, grup toplantısının ardından ise TÜRK-İŞ'in 9 bin liralık asgari ücret talebi ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. "Herkesin dediğiyle adım atmayız, bizim sırtımızda küfe var" ifadelerini kullanan Erdoğan şu şekilde konuştu:

"Bakanımla, işveren sendikası başkanıyla otururuz konuşuruz, değerlendirmemizi yaparız. İnşallah hayırlı bir adım atar neticeye varırız. Herkesin her söylediğiyle adım atacak halimiz yok çünkü bizim sırtımızda küfe var, sırtında küfe olmayanlar rahat konuşur ama bizim sırtımızdaki küfe 85 milyonun mesulünde bunların hepsini düşüneceğiz. Ama sırtında küfe olmayanlar bol bol atıp tutuyor."

BAKAN BİLGİN'DEN HEYECANLANDIRAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün yapacağı asgari ücret açıklamasının heyecanı devam ederken diğer bir heyecanlandıran açıklama ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Bilgin, resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bilgin, paylaşımında, "Siz üretin, biz enflasyonla mücadele ederiz… Sıradaki Dosya: Asgari Ücrete Azami Fedakârlık!" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN