Milyonların bekleyişi hüsran oldu! Asgari ücrette 3. toplantı sonuçsuz kaldı: Gözler son toplantı için o tarihe çevrildi!

Milyonların bekleyişi hüsran oldu! Asgari ücrette 3. toplantı sonuçsuz kaldı: Gözler son toplantı için o tarihe çevrildi!

20 Aralık Salı günü işçi ve işveren temsilcilerinin katıldığı üçüncü asgari ücret toplantısı gerçekleştirildi. İşçi ve işveren temsilcileri 3 saat süren toplantıda anlaşamayınca kamuoyu gündemine dördüncü asgari ücret toplantısı gelmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretin açıklanma tarihine değindi. Daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz…

20 Aralık'ta Asgari Ücret Tespit Komisyonunun 3'üncü toplantısının kararı milyonlar tarafından takip edildi. Yaklaşık 3 saat süren görüşmede taraflar anlaşamazken, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. Atalay, "Türk-İş’in resmi teklifi 9 bin liradır. Verirlerse masaya oturup imzalarız, vermezlerse o mesele içinde olmayız" ifadelerini kullandı. Konuyla ilgili son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. İşte detaylar…

ASGARİ ÜCRETİN AÇIKLANACAĞI TARİH DUYURULDU!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret artışına ilişkin son dakika açıklaması yaptı. Erdoğan, "Son dönemde ek göstergeden sözleşmelilerin kadroya alınmasına kadar pek çok konuyu gündemden çıkardık. Asgari ücretten EYT'ye kadar bunları da hal yoluna koyacağız. (22 Aralık) Yarın asgari ücret konusunu da inşallah açıklayıp onu da yoluna koyacağız."dedi.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK

2023 yılında geçerli olmak üzere asgari ücret artışı 22 Aralık 2022 Perşembe günü açıklanacak. Asgari ücret, işçi ve işverenlerle beraber Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde akşam saatlerinde açıklanacak.

TÜRK-İŞ BAŞKANI ATALAY: TEKLİFİMİZ 9 BİN

TÜRK-İŞ Komisyonda işçileri temsil eden Başkan Ergün Atalay, toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Atalay, "20 gündür süren bir süreç, arkadaşlar üçüncü toplantıyı yaptılar. Beni de buraya çağırdılar. TÜRK-İŞ 40 senedir bir araştırma yapıyor. Ayın birinde TÜRK-İŞ'in açlık sınırı 7 bin 785 TL, yoksulluk sınırı 10 bin TL. Böyle bir ifade kullanmıştık, bu ifade üzerinden 20 gündür TÜRK-İŞ'in teklifi 7 bin 785 TL dendi. Bizim bu zamana kadar hiçbir teklifimiz olmadı. Şimdi teklifi yukarıda Bakan Bey'e, Komisyon'a söyledim. TÜRK-İŞ'in resmi teklifi 9 bin TL'dir. Verirlerse masaya oturur, görüşür imzalarız, vermezlerse bu meselenin içinde olmayız"dedi.

KAVLAK: 9 BİNDEN AŞAĞI İNME ŞANSIMIZ YOK

Habertürk TV'de Bedrican Özbey'in sorularına cevap veren TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak şu değerlendirmelere yer verdi:

Komisyonun çalışmaları son derece olumlu geçti. Sayın Bakanın verdikleri ılımlı hava ile birlikte Türk İş Başkanlar kurulu toplandı. Türk İş Yönetim Kurulu olarak bir araya geldik 9 bin lira rakamını ortaya koyduk. Sayın Başkanla telefon görüşmesi yaptık, TİSK'in Başkanı sayın Bakan'ın yanındaydı, bizi de davet etti. Israrla sormamıza rağmen ne bakanlık ne işverenler elini göstermedi. Toplantı yeterince uzadı. Oradan ayrıldık ve Bakanlıkta söylediğimiz 9 bin lira t eklifini sayın Başkan basına açıkladı. Önemli olan paranın alım gücünün korunmasını söylemiştik. Bu çerçevede sayın Bakanımız ya da işveren temsilcilerimiz bizim teklifimizin karşısında herhangi teklifte bulunmuş olsaydı oradan ayrılmazdık. Artık son noktaydı bizim için. Bize tekrar davet gelirse, toplantıya katılırsak masanın üzerinde 9 bin lira var. Bunun altına düşüleceğini sanmıyorum. Bakanlık ve işveren tarafı kabul ederse her zaman hazırız. Mutabakatla imzalarız, 9 binin altına maalesef düşme şansımız yok.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN