Yeni TOFAŞ Şahin, Türkiye'nin en ucuz sıfır otomobili olacak

Yeni TOFAŞ Şahin 2022 yılı sonunda yollara çıkacak. Günümüz trendlerine uygun olarak bu kez elektrikli olarak üretilecek TOFAŞ Şahin, alışılmış klasik tasarımdan farklı olarak daha sportif bir görünüme sahip olacak. İşte, 2022 TOFAŞ Şahin fiyatı ve özellikleri...

90 yılların efsane otomobil modeli TOFAŞ Şahin, yeniden üretilmeye hazırlanıyor. 1968 yılında Koç Grubu tarafından kurulan Türk Otomobil Fabrikası AŞ (TOFAŞ), 1971 yılında İtalyan otomotiv firması Fiat ile işbirliği yaparak Türkiye'ye özel Murat 124, Murat 131, Serçe, Kartal, Doğan, Şahin modellerini üretti. 2000'li yıllarda üretimi sona eren 'kuş serisi' TOFAŞ modelleri, yakın tarihin unutulmaz ikonları arasında yer edindi.

2022 TOFAŞ ŞAHİN NE ZAMAN SATILACAK?

Türkiye'deki üretimi 2002 yılında sonlanan TOFAŞ Şahin'in marka hakkı, Holland DOCC tarafından aynı satın alınarak 2013 yılına kadar Etiyopya ve Mısır'da üretilmeye devam edildi.

İddiaya göre Holland DOCC firması, TOFAŞ Şahin modelini 2022 yılı içerisinde yeni tasarımıyla elektrikli olarak Etiyopya ve Mısır'da satışa çıkaracak. Elektrikli yeni TOFAŞ Şahin'in eylül ayında ise Türkiye pazarında satışa çıkacağı ileri sürüldü.

2022 TOFAŞ ŞAHİN FİYATI NE KADAR?

1990'lı yıllarda uygun fiyatıyla orta ve alt gelirli vatandaşların otomobil sahibi olmasını sağlayan TOFAŞ Şahin'in 2022 modelinin ülkemizde 170 bin TL olması öngörülüyor. Günümüz otomotiv piyasa şartları düşünüldüğünde, TOFAŞ Şahin bu fiyatıyla en ucuz sıfır otomobil olacak.

Elektrikli motorla tasarlanan 2022 model TOFAŞ Şahin modeli, güncel teknolojiyle donatılacak. Şase yapısı yekpare olacak, sportif bir görünümü olacak. TOFAŞ Şahin'in menzili ya da süratine ilişkin çok fazla veri bulunmuyor.

İlgili Haberler

Volkswagen 2022 güncel fiyat listesi yayınlandı
Liste fiyatına göre en ucuz otomobil modelleri
90'lar efsanesi Renault Broadway elektrikli motoruyla 2024'te yeniden yollarda

Ekonomi Haberleri