Et ve Süt Kurumu önünde zam öncesi ucuz et kuyruğu

Et ve Süt Kurumu önünde zam öncesi ucuz et kuyruğu

Et ve Süt Kurumu önünde oluşan ucuz et kuyruklarının son halkası Sivas'ta görüntülendi. Kurumun dün yaptığı zamlar öncesi vatandaş ucuz et satın alabilmek için dondurucu soğukta yüzlerce metre kuyruk oluşturdu.

Et ve Süt Kurumu (ESK), kırmızı et fiyatlarına yüzde 48 zam yaptı. ESK’da sığır kıymanın kilosu 56 liradan 83 liraya, sığır bonfilenin kilosu da 154 liradan 228 liraya yükseldi.

et-kuyrugu-1

Vatandaşların ucuz et almak için satış noktalarının önünde uzun kuyruklar oluşturduğu ESK, kırmızı et ürünlerine ilişkin yeni fiyat listesini internet sitesinde yayınladı.

et-kuyrugu-haber-2

SOĞUK HAVAYA RAĞMEN METRELERCE KUYRUK

Daha önce Yozgat ve Ankara'da görülen ucuz et kuyruklarına bu sefer Sivas'ta rastlandı. Kurumun et fiyatlarına zam yapacağının duyulmasından sonra vatandaş ucuz et alabilmek için Sivas'ta mağaza önünde yüzlerce metre kuyruğa girdi.

ankara-kizilay-001

ESK'nın Ankara Kızılay Şubesi önünde oluşan kuyrukların önüne geçmek için mağazaya numaratör konulmuş ancak bu sefer de vatandaş kendi sıra numarasını duyabilmek için mağaza önünde yığılmaya neden olmuştu.

numarator-001

KIYMA 83 LİRAYA ÇIKTI

Son zamla birlikte ESK’da sığır bonfilenin kilosu 154 liradan 228 liraya, sığır pirzolanın kilosu 103 liradan 152 liraya, sığır kontrfilenin kilosu 98 liradan 145 liraya, sığır biftek-rostonun kilosu 79 lira 50 kuruştan 117 lira 50 kuruşa, sığır kuşbaşının kilosu 62 lira 50 kuruştan 92 liraya ve sığır kıymanın kilosu 56 liradan 83 liraya çıktı.

et-kuyrugu-haber-son

.

YORUMLAR (20)
20 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN