Et ve Süt Kurumu'ndan ucuz et kuyruğuna numaratörlü tedbir

Et ve Süt Kurumu satış noktaları önünde oluşan ucuz et kuyrukları kurumun yeni bir formül geliştirmesine neden oldu. Ankara Kızılay'daki ESK mağazasına numaratörle sıra veren cihaz konuldu. Vatandaş et ve tereyağı alabilmek için artık buradan sıra alacak.

Et ve Süt Kurumu Kombina Tesisi Satış Mağazalarında sığır kıyma 56 lira, sığır kuşbaşı 62 lira 50 kuruş, sığır biftek-rosto 79 lira 50 kuruş, sığır kontrfile 98 lira, sığır pirzola 103 lira, sığır bonfile ise 154 liraya satılıyor.

et-sut-1-habers.jpg

Piyasada 70 lira ve üzerinde satılan tereyağı ise ESK Mağazasında 53 lira 50 kuruştan satılıyor. 2 kilogram kota sınırıyla satılan ürünlerden almak isteyen vatandaşlar ucuz et satılan Et ve Süt Kurumu mağazası önünde kuyruk oluşturdu.

ankara-kizilay-001.jpg

ANKARA'DA NUMARATÖR DÖNEMİ

Ankara Kızılay'daki Et ve Süt Kurumu (ESK) mağazası önünde indirimli et almak için sabah saatlerinde uzun kuyruk oluşturan vatandaşlar için elle yazılan ‘Rulo numaratör' konuldu. İnkilap sokaktaki ESK mağazasında, önce rulodan sıra numarası koparılarak alınıyor. Böylelikle metrelerce uzayıp giden kuyruğun önüne geçildi. Ancak vatandaşlar bu kez de numarası okunduğunda sesi duyabilmek için mağazanın kapısında yığılıyor.

numarator-001.jpg

Sözcü'nün haberine göre; zaman zaman tartışmalar yaşanırken, vatandaşların bekleme süresi ise bir saati buluyor. Sabah 09.00'da açılan mağazada et ve diğer ürünler 11.00 sıralarında bitiyor.

ESK mağazasındaki satışlarda 2 kilo kotası da var. Kıyma, biftek, pirzola ya da diğer ürünlerden en fazla 2 kilo alınabiliyor. Kasapta 115, zincir markette 92 lira olan kıyma ESK'da 56 liraya satılıyor. 103 lira olan pirzola, zincir marketlerde 180 ve 62 liralık kuşbaşı et de piyasada 100 liradan satılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN